Julkaistu: 11.10.2017 06:00

Työpaikkaselvitys usein tekemättä

Työsuojelutarkastajat tekivät viime viikolla tehovalvontaa Kanta-Hämeessä, jossa tarkastettiin kahden päivän (3.–4.10.) aikana yhteensä 135 työpaikkaa. Valvonnan tavoitteena oli varmistaa, että työpaikoilla tiedetään työn terveysriskit ja pystytään näin torjumaan terveyshaittoja jo ennalta.

Huolestuttavin valvontahavainto oli se, että työterveyshuollon tekemä työpaikkaselvitys löytyi vain 67 työpaikalta eli puolelta tarkastetuista työpaikoista. 31 työpaikalla (23 %) todettiin, että selvitys oli tekemättä.

Työpaikkaselvityksessä työterveyshuolto arvioi työhön liittyvien haitta- tai vaaratekijöiden terveysvaikutukset ja antaa työnantajalle toimenpidesuosituksia niiden vähentämiseksi. Työpaikkaselvityksen tulee olla työpaikalla työntekijöiden nähtävillä ja se tulee käsitellä yhdessä työntekijöiden kanssa.

– Jos työpaikkaselvitystä ei ole tehty, käytännössä se tarkoittaa sitä, että työn ja työolosuhteiden merkitystä työntekijöiden terveydelle ja turvallisuudelle ei ole arvioitu, ylitarkastaja Tuula Uurala Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo.

Kanta-Hämeen valvotuissa työpaikoissa työsuojelun yhteistoiminta näytti tarkastushavaintojen perusteella toimivan hyvin.

Lakisääteinen työterveyshuolto puuttui 14 työpaikalta, eli 10 prosentilta tarkastetuista työpaikoista.

Julkaistu: 16.12.2017 08:00

Ei ikinä! Mokoma marjavaras ei kyllä vie joululinnun titteliä sympaattiselta punatulkulta, ajattelee moni. En sitä tosissani ehdottaisikaan kun tiedän kuinka syvälle haittalinnun maine on räkättiin isketty. Sitä paitsi useimmiten rastaat viettävät joulua Keski-Euroopassa.

Julkaistu: 16.12.2017 07:00
Multiple images

Esperin Hoivapalveluyksikkö Hoiviassa valittiin vuoden 2017 Lucia-mummuksi Alli Lempinen. Onnellisella Lucia-mummulla sattui olemaan syntymäpäivä juuri Lucian päivänä 13. joulukuuta.