Julkaistu: 11.11.2017 08:10

Hämptonissa puhutaan, että...

Hauhon kirkolla tapeltiin viljasta

  • Arkeologi ja tietokirjailija Ilari Aalto pitää netissä kiinnostavaa blogia suomalaisten muinaisuudesta.
  • XL Sami ja Klamydia-yhtyeen Vesku Jokinen duetoivat tulevalla singlellä. Kuvakaappaus Facebookista.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saanut, Hämeenlinnassa varttunut arkeologi ja tietokirjailija Ilari Aalto pitää netissä kiinnostavaa blogia. Jo vuodesta 2009 asti julkaistu Mullan alta kertoo arkeologiasta: kaivauksista, löydöistä ja kaikesta muusta alaan liittyvästä. Marraskuun alkupuolella sivuille ilmestyi kirjoitus nimeltään Aseiden kalistelua myöhäiskeskiajan Hämeessä. Tekstissä kerrotaan linnanherra Henrik Stenssonin (ei pidä sekoittaa golfari Henrik Stensoniin) ja kauppias Lassen kärhämästä Hauhon kirkolla 1500-luvun alussa. Mukilointeihin, jousiammuntaan ja ryöstöön huipentunut riita syntyi siemenviljasta. Aallolta ja Elina Helkalalta ilmestyi tänä vuonna uusi teos, Matka muinaiseen Suomeen, joka seuraa 11 000 vuoden ajalta suomalaisten jälkiä. Blogi löytyy osoitteesta http://mullanalta.blogspot.fi.

 

Suomen lihaksikkain stand up -koomikko Sami Huhtala, joka solmi levytyssopimuksen Maki Kolehmaisen Helsinki Recordsin kanssa, on pukkaamassa eetteriin uutta kipaletta. Kesällä julkaistu Ysärikroppa-kappale on saamassa seuraajakseen laulun, jossa Huhtala duetoi maineikkaan punk-orkesterin Klamydian nokkamiehen Vesku Jokisen kanssa. Biisin nimi on Hogani ja tallenteen taustavoimissa on toisena sovittajana Janne Saksa. Sankareiden yhteislaulusta on koomikon Facebook-sivulla lyhyt, mutta puhutteleva näyte. Huumorijärkäle näkyy kiertävän ahkerasti Suomea, sillä XL Samin Facebook-sivuilla on paljon pikku sketsejä sisältäviä videopätkiä yhdessä JP Kankaan kanssa tehdyistä keikkamatkoista. Kaksikon Piikkinä lihassa -show on yhdistelmä stand up -komiikkaa ja roastaamista, jonka voisi koko perheen sanomalehdessä suomentaa vaikka väkeväksi kettuiluksi.

Julkaistu: 21.06.2018 08:15

Alajärveen kirmaava Lia Heikurainen ei epäröi askeleissaan. Isosisko Aida sekä kaverukset Nea Mäki ja Tara Vainio seuraavat perässä yhtä reippaasti.

Tämä nelikko rakastaa uimista, ja 18-asteinen järvi on juuri sopivan lämmin uimiseen.