Julkaistu: 11.11.2017 06:15

Jouluvalot aina päällä

  • Keskustan asukasyhdistys toivoo lisää valoa vuoden pimeimpään aikaan.

Hämeenlinnan keskikaupungin katuvalot on kuluneena kesänä pidetty sammutettuna. Kesäillat ja -yöt eivät Etelä-Suomessa kuitenkaan ole niin valoisia, että kaduilla liikkujien turvallisuus olisi riittävästi taattu. Hämeenlinnan keskustaa on moitittu hautausmaaksi ja pimennys vain lisää vaikutelmaa. Liikkeiden valomainoksien varaan ei katuvalaistusta voi jättää. Tunnettu asia on, että keskustassa liikkeet ovat harvassa, samoin kalliit valomainokset.

Asukasyhdistys toivoo, että keskustan katuvaloja ei sammuteta tulevinakaan kesäiltoina ja -öinä. Erityisesti marras- joulukuun harmauteen toivotaan myös lisää valoa.

Viime vuonna jouluvalot olivat sammutettuna päiväajan ja sytytettiin klo 16 aikaan, eli valot olivat pimeinä juuri silloin, kun torilla ja sen ympäristössä liikkuu ja toivotaan liikkuvan ihmisiä. Joulurakennelmat eivät valottomina kaunista ympäristöä.

Joulumarkkinoidenkaan 2016 aikana jouluvalot eivät palaneet. Kuitenkin joulumarkkinoiden toivotaan olevan syksyn synkkyyttä valaiseva, iloinen, kaikin puolin virkistävä ja kaupunkielämää vilkastuttava tapahtuma.

Asukasyhdistys ehdottaa, että jouluvalot pidettäisiin päällä aamusta iltaan ja mieluimmin läpi yön joulun alta uuteen vuoteen asti.

Hämeenlinnan keskikaupungin asukasyhdistys

Julkaistu: 22.11.2017 06:00

Sinä joka varastit 13.11.2017 aamupäivän jälkeen Veksi Salmen kirjan Rappiolla, jossa oli nimikirjoituskin Kirpputori Aarreaitasta, saitko hyvän mielen?

Mutta mahdatko tietää, että varastaminen on rikos. On lähtenyt ovesta ilman maksamatta – keinolla millä hyvänsä.