Julkaistu: 11.11.2017 10:00

Tangoa suurella sydämellä

  • Kotimainen tango nuevo -yhtye Nuevo Quinteto Otra Vez pysähtyy Suomen-kiertueellaan Hämeenlinnassa.

Suomalainen tangoyhtye Nuevo Quinteto Otra Vez esiintyy Wanhassa Kutomossa ensi viikon sunnuntaina. Yhtye tekee marraskuussa ilmestyvällä A fuego lento -levyllään kunniaa argentiinalaiselle tangon suurmiehelle Horacio Salgánille. 

Salgán oli maineikkaan Quinteto Real -yhtyeen perustaja, pianisti ja sovittaja. 

Nuevo Quinteto Otra Vezin bandoneonisti Henrik Sandås kertoo, että yhtye halusi alun perin tehdä levyn maestrolle syntymäpäivälahjaksi. Projekti kuitenkin venyi ja Salgán ehti menehtyä viime vuonna ennen pitkäsoiton valmistumista. Hän oli kuollessaan satavuotias. 

– Salgánin elämäntyö ja varsinkin 1960-luvulla kulta-aikaansa elänyt Quinteto Real on tehnyt meihin lähtemättömän musiikillisen vaikutuksen. Hänen hienostuneet, viimeistä yksityiskohtaa myöten pieteetillä tehdyt sovitukset olivat omaa luokkaansa, samoin tulkinta ja solistinen virtuositeetti hänen kvintetissään, Sandås sanoo. 

Yhtye on toiminut nykyisessä kokoonpanossaan vuoden verran. Se jatkaa vuosina 1999–2012 toimineen Quinteto Otra Vezin toimintaa, jonka toinen levy valittiin vuonna 2005 Helsingin Sanomien Vuoden levyksi. 

Sandås, viulisti Antti Heerman ja pianisti Matti Laukkanen olivat mukana jo ensimmäisessä kokoonpanossa, joka on nyt täydentynyt kitaristi Jere Haakanalla ja kontrabasisti Petri Mäkiharjulla.

Uusi kvintetti on levyn teon lisäksi ehtinyt konsertoida Argentiinassa, missä äänitettiin myös ensi vuonna ilmestyvä levy argentiinalaisen laulajan Martin Alvaradon kanssa. Levynjulkaisukonserteissa yhtye esittää materiaalia myös tulevalta Piazzolla-levyltään. Liput konserttiin 20/10 e.

Nuevo Quinteto Otra Vez: Tangoa suurella sydämellä Wanhassa Kutomossa su 19.11. klo 15.

Julkaistu: 21.06.2018 08:15

Alajärveen kirmaava Lia Heikurainen ei epäröi askeleissaan. Isosisko Aida sekä kaverukset Nea Mäki ja Tara Vainio seuraavat perässä yhtä reippaasti.

Tämä nelikko rakastaa uimista, ja 18-asteinen järvi on juuri sopivan lämmin uimiseen.