Julkaistu: 11.11.2017 06:00

Toimittajalta

Pitääkö olla huolissaan?

  • Kari Karppinenkari.karppinen@hameensanomat.fi

TV suoltaa nykyisin joka ilta jonkinlaisen viihdeohjelman, jossa useampi puhuva pää kommentoi älyttömyyksillä milloin mitäkin. Pitääkö olla huolissaan on yksi näistä. Kari Hotakaisen, Tuomas Kyrön ja Miika Nousiaisen vastaukset ovat sitä luokkaa, että huolet unohtuvat. Yleensä ohjelman vieraskin onnistuu.

Siis pitääkö tässä olla huolissaan?

Tietysti! Koko ajan ja kovasti. Aina ja kaikesta.

 

Pitääkö ”maalla asuvien” olla huolissaan siitä, että helsinkiläinen vihreiden valtuutettu Fatim Diarra kirjoitti: ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on ankeata, ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua.”

Puolueen puheenjohtaja Touko Aaltokin tajusi olla huolissaan Diarran tekstin sisällöstä – pahasti jälkikäteen. Diarran itsensä mielestä kyse oli pelkästä vitsistä, läpästä.

Insesti ja apua huutava vaimo ei kuulosta huumorilta. Siis ollaan syvästi huolissaan – Fatim Diarrasta.

Diarralta voi myös kysyä, pitääkö olla huolissaan, kun monella maatilalla viljat ovat sateiden vuoksi puimatta ja pellot kyntämättä.

Vai olettaneeko Diarra yhä useamman kaupunkilaislapsen tapaan, että maito purkitetaan jossakin tehtaassa? Näinhän on jo Suomessakin, etteivät lapset välttämättä tiedä, mistä se ravinto tulee.

Kannattaa olla huolissaan, siitä tietämättömyydestä. Julmasti huolissaan!

 

Pitääkö veronmaksajien olla huolissaan, kun suomalaiset ovat tutkimuksen perusteella mieluusti veroja maksavia kansalaisia, mutta vuorineuvokset pakoilevat samaan aikaan lakipykälien avulla nollaverotuksen maihin?

Pitää olla huolissaan, pirusti pitääkin. Muun muassa Keskon ex-pääjohtaja Matti Halmesmäki ei maksanut pennin pyörylää veroja viime vuoden 600 000 euron eläkkeestään. Eläkkeestä, jonka hän hankki pääasiassa myymällä toisille suomalaisille elintarvikkeita, rakennustarpeita, rätei ja lumpui ynnä muuta tarvetavaraa.

Siitäkin pitää olla huolissaan, ettei Halmesmäki muista enää tehdä muuttoilmoituksia. Hän on tavoittamattomissa. Muistisairaus?

 

Pitääkö miesten olla huolissaan, kun pääkaupunkiseudulla kehitellään jo hankkeita isänpäivän nollaamiseksi?

Totta kai!

Hesalaiset päiväkotipäälliköthän saivat kirkkaan idean, että ei tarvita enää isänpäivää, läheinen riittää. Läheistenpäivä olisi kuulemma OK.

Näillä päälliköillä (sattumoisin olivat naisia) ei ole ilmeisesti isää, ovat saaneet alkunsa läheisestä. Voi raukkoja!

Ihan tiedoksi, että isä on useimmiten ihan kiva kapistus. Jos sattuu olemaan vielä hengissä. Minulla ei ole. Enää.

Joku isompi Hesan pomo kuitenkin pohti, että pidetään isänpäivä isolla kirkollakin, myös päiväkodeissa.

Onnea isät!

 

Pitääkö olla huolissaan, kun nyt on luvassa hyytävää palautetta?

Ei pidä, antaa tulla vaan!

Julkaistu: 16.06.2018 06:10

Kirjoitin keskiviikon lehteen (Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, 13.6.) jutun naisista, jotka perustivat hämeenlinnalaisille oman treeniryhmän Facebookkiin.

Love2live treenit Hämeenlinna -ryhmässä saa huudella treenikaveria lenkkipolulle, sup-lautailemaan tai vaikka lavatansseihin.

Julkaistu: 13.06.2018 06:00

Hämeenlinnan keskusta vaihtoi 1700-luvun lopulla paikkaa. Kustaa III siirsi tuhannen asukkaan kaupungin Hämeen linnan luota kilometrin etelään, johon rakennettiin kirkko, tori ja maaherran virkahuone. Keskusta oli paikallaan 200 vuotta, mutta viimeiset 30 vuotta se on ollut kateissa.