Julkaistu: 14.11.2017 13:31

Illalla tulee kuolema

  • Kekseliäässä kauhuelokuvassa opiskelijatyttö elää oman kuolinpäivänsä yhä uudelleen ja uudelleen.

Happy Death DayOhjaaja Christopher LandonRooleissa Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Laura Clifton

Happy Death Day on kauhuelokuva, joka on tehty Päiväni murmelina (1993) idealla. Komediaklassikkoon viitataan dialogissakin. Sama päivä toistuu uudelleen ja uudelleen, kunnes päähenkilö kasvaa ihmisenä. Lisäksi kauhuversiossa pitää löytää oikea tappaja. Päiväni murmelina ohella Happy Death Dayn sukulaiselokuva on Scream.

Tree (Jessica Rothe) on pinnallinen ja huonokäytöksinen collegeopiskelija, joka herää krapulaisena kiltin Connorin (Israel Broussard) opiskelijahuoneessa. On Treen syntymäpäivä. Sen päätteeksi hän kuolee naamioidun tyypin puukon iskuun. Sama toistuu ja toistuu. Naamiotyyppi saa lopulta Treen kiinni eri pakoyrityksistä huolimatta, kunnes Tree keksii selvittää murhaajansa henkilöllisyyden.

Happy Death Day on vauhdikas ja jännittävä kauhuelokuva, jonka päähenkilönä Jessica Rothe (mm. La La Land) on muuntautumiskykyinen. Loppupuolen ratkaisuja olisi voinut käsikirjoituksessa vielä työstää. Myös Treen kasvu paremmaksi ihmiseksi on hiukan liian alleviivaavaa. Mitä jos hän olisikin pohjimmiltaan pysynyt omahyväisenä, mutta vain huijannut kohtaloa? Kaikkiaan Happy Death Day on kuitenkin toimiva kauhuelokuva.

* * *

Julkaistu: 21.06.2018 08:15

Alajärveen kirmaava Lia Heikurainen ei epäröi askeleissaan. Isosisko Aida sekä kaverukset Nea Mäki ja Tara Vainio seuraavat perässä yhtä reippaasti.

Tämä nelikko rakastaa uimista, ja 18-asteinen järvi on juuri sopivan lämmin uimiseen.