Julkaistu: 14.11.2017 18:20

Huhtamäki investoi uuteen tuotantolaitokseen Hämeenlinnassa

  • Huhtamäki käynnistää ensi vuoden keväällä uuden tuotantolaitoksen rakentamisen Hämeenlinnaan.

Huhtamäki investoi noin 11 miljoonaa euroa Hämeenlinnaan rakennettavaan uuteen tuotantolaitokseen. Tuotanto siirretään nykyisestä 1960-luvulla rakennetusta kiinteistöstä uusiin ja ajanmukaisiin tiloihin. Rakentamisen on suunniteltu alkavan kevättalvella 2018 ja uuden tuotantolaitoksen odotetaan aloittavan toimintansa keväällä 2019. Investointi ajoittuu pääosin vuodelle 2018.

– Liikkuva ja osin kiireinenkin elämäntyyli kasvattaa mukaan otettavien ruokien ja juomien kulutusta. Tämä luo meille kasvumahdollisuuksia, joihin pystymme investoinnin avulla tarttumaan entistä paremmin, Huhtamaki Foodservice Nordicin toimitusjohtaja Maisa Katila toteaa.

Investoinnin yhteydessä tehtaan konekantaa uusitaan ja automaatiota lisätään. Kilpailukykyä parannetaan myös suunnittelemalla uudet tilat lean-periaatteiden mukaisesti tavaravirtoja sujuvoittaen ja tuotantotiloissa tapahtuva turha liikenne minimoiden. Tuotantotilojen ajanmukaistaminen parantaa myös työturvallisuutta ja ergonomiaa.

– Hämeenlinna on hyvä paikka tuotantolaitoksellemme. Täällä on osaavaa ja kokenutta työvoimaa, ja lisäksi raaka-aine saadaan läheltä. Uuden tehtaan myötä pystymme entistä paremmin palvelemaan asiakkaitamme Pohjoismaissa ja Baltiassa, toimitusjohtaja Katila sanoo.

Huhtamäki

Huhtamäki on maailmanlaajuisesti toimiva ruuan ja juoman pakkaamisen asiantuntija.

Yhtiöllä on 78 tuotantolaitoksen ja 24 vain myyntiin keskittyvän yksikön verkosto yhteensä 34 maassa.

Yhtiön noin 17 600 työntekijää kehittää ja valmistaa pakkauksia kolmea eri teknologiaa hyödyntäen.

Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli 2,9 miljardia euroa. Emoyhtiö Huhtamäki Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä, ja yhtiön pääkonttori on Espoossa.

Julkaistu: 21.06.2018 08:15

Alajärveen kirmaava Lia Heikurainen ei epäröi askeleissaan. Isosisko Aida sekä kaverukset Nea Mäki ja Tara Vainio seuraavat perässä yhtä reippaasti.

Tämä nelikko rakastaa uimista, ja 18-asteinen järvi on juuri sopivan lämmin uimiseen.