Julkaistu: 06.12.2017 08:20

HawuJoulu avaa Hauhon joulukauden

Hauhon kirkonkylällä vuosittain järjestettävästä HawuJoulusta on vuosien myötä kehittynyt koko kylän yhteinen joulukauden avaava tapahtuma. Perinteistä HaWuJoulua vietetään kirkonkylällä jälleen tulevana lauantaina.

Tapahtuman pääjärjestäjä Hauhon Rouwasväenyhdistys pitää perinteiset joulumarkkinansa tutussa paikassa, vanhalla Suojeluskuntatalolla Hauhontien varrella. Tänä vuonna Rouwiksella on tarjolla arpojen lisäksi 4H:n Työpaja Lekan valmistamia puunkantotelineitä sekä runsas valikoima erilaisia tuotteita. Lisäksi piha-alueelta saa paikallisen kalastajan kalaa, havukransseja sekä glögiä, ja onnenpyöräkin on paikalla.

Vanharaitin varrella on useita pieniä puoteja, joissa piipahtajille on tarjolla niin herkkuja, käsitöitä kuin kotiseutukirjallisuuttakin. Mikonheikin aittakahvila on avoinna ja Eskonraitin sekä Kutukujan kulmauksessa on jouluinen Stoppi, jossa on mahdollisuus haukata grillimakkaraa.

Myös Joulupukki saapuu Petteri-kuormurillaan Kirkkoaukealle Kylä-Poltin pihaan klo 10.30. Kylä-Poltin pihapiirissä on lapsille tarjolla myös vaahtokarkkigrillausta ja Muarin Puatikin on avoinna lahjatuotteineen.

Hauhon keskiaikaisessa kivikirkossa kaikuvat lasten joululaulut klo 12.30–13. Kirkon takana Seurakuntatalolla on heti aamusta tarjolla joulupuuroa. Seurakuntatalolla on partiolaisilla myös suositut myyjäisensä ja Hauhotalolla omansa niin ikään.

HawuJoulu Hauhon kirkonkylällä la 9.12. klo 9–14.

Julkaistu: 16.12.2017 08:00

Ei ikinä! Mokoma marjavaras ei kyllä vie joululinnun titteliä sympaattiselta punatulkulta, ajattelee moni. En sitä tosissani ehdottaisikaan kun tiedän kuinka syvälle haittalinnun maine on räkättiin isketty. Sitä paitsi useimmiten rastaat viettävät joulua Keski-Euroopassa.

Julkaistu: 16.12.2017 07:00
Multiple images

Esperin Hoivapalveluyksikkö Hoiviassa valittiin vuoden 2017 Lucia-mummuksi Alli Lempinen. Onnellisella Lucia-mummulla sattui olemaan syntymäpäivä juuri Lucian päivänä 13. joulukuuta.