Julkaistu: 06.12.2017 09:00

Kuorot yhteiskonsertissa Pyhän Laurin kirkossa

  • Janakkalan Viihdekuoro (kuvassa) esiintyy lauantaina yhteiskonsertissa virolaisen Kadrina Segakoorin kanssa.

"Nyt riemuiten tänne kiiruhusti tulkaa." Näillä vanhan kirkkolaulun (v. 1782) sanoilla Janakkalan Viihdekuoro kutsuu Viihdekuoron ja Kadrina Segakoorin yhteiseen konserttiin Janakkalan Pyhän Laurin kirkkoon ensi lauantaina.

”Suomen silta” oli pitkään Suomen ja Viron välisen kulttuurivaihdon keskeisiä termejä. ”Suomen sillan” kulkijoita ovat olleet myös Janakkalan Viihdekuoro ja Kadrina Segakoor. Kun Janakkalan kunta solmi ystävyyssuhteet Kadrinan kuntaan 1989, ja keväällä 1990 Janakkalan Viihdekuoro sai kutsun tulla vierailulle Kadrinaan.

Viihdekuoro vieraili Kadrinassa keväällä 1991 ja Kadrinan Segakoor teki vastavierailun Janakkalaan jo saman vuoden syksyllä, ja siitä lähtien Janakkalan Viihdekuoron ja Kadrina Segakoorin ystävyys on jatkunut kuorovierailujen merkeissä puolin ja toisin.

Tämä yhteiskonsertti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna on molemmille kuoroille merkittävä. Myös Janakkalan Viihdekuoro on saanut kutsun vierailla Kadrinassa Viron 100 -vuotisjuhlavuoden merkeissä helmikuussa 2019.

Janakkalan Viihdekuoroa johtaa Ilona Ala-Leppilampi ja Kadrina Segakooria Silja Uhls ja Saale Kreen. Silja Uhls oli yksi viime kesän Tallinnan laululavalla pidettyjen Viron nuorten laulujuhlien kuoronjohtajista.

Tässä joulukonsertissa molemmat kuorot esittävät omat ohjelmansa ja esiintyvät myös yhdessä lähes 60 hengen suurkuorona. Myös yleisö pääsee laulamaan.

Janakkalan Viihdekuoro ja Kadrina Segakoor Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa lauantaina 9.12. klo 17. Ohjelmia ovelta, 15 euroa.

Julkaistu: 16.12.2017 08:00

Ei ikinä! Mokoma marjavaras ei kyllä vie joululinnun titteliä sympaattiselta punatulkulta, ajattelee moni. En sitä tosissani ehdottaisikaan kun tiedän kuinka syvälle haittalinnun maine on räkättiin isketty. Sitä paitsi useimmiten rastaat viettävät joulua Keski-Euroopassa.

Julkaistu: 16.12.2017 07:00
Multiple images

Esperin Hoivapalveluyksikkö Hoiviassa valittiin vuoden 2017 Lucia-mummuksi Alli Lempinen. Onnellisella Lucia-mummulla sattui olemaan syntymäpäivä juuri Lucian päivänä 13. joulukuuta.