Julkaistu: 06.12.2017 06:00

Kaupungin kulttuurielämä kärsii vanhoista synneistä

  • Sibelius-brändi on kirjoittajan mielestä sotkettu väärään yhteyteen.

Olen vastenmielisyyttä tuntien seurannut kuinka media on käsitellyt tapausta Erkki Korhonen. Valitettava tosiasia on, että Erkki Korhonen on itse aiheuttanut paljon ongelmia kotikaupunkimme kulttuurikenttään toiminnallaan.

Näin kulttuuritoimijana joudun monien muiden kanssa kärsimään Erkki Korhosen häpeällisestä toilailusta, kun Sibelius Celebration eli säätiö lakkautettiin vuoden alussa. Samalla meni myös Sibelius Center, ja menetettiin sekä miellyttävä konserttipaikka että Sibelius-tuotteiden ainutlaatuinen myyntiliike.

On myös vaikea tämän kaiken jälkeen saada tässä kaupungissa sympatiaa ja rahoitustakaan kulttuurille, kun se ja koko Sibelius-brändi assosioidaan tähän työstään pellolle potkittuun entiseen oopperanjohtajaan. Hämeenlinnan tyypillinen ongelma pikkukaupunkina on, – kuten suuressa määrin koko Suomenkin – ettei asioita uskalleta avoimesti käsitellä (onneksi on muutamia jotka niin tekee), ja myöskään median valitsema linja ei näiden haavojen parantumista helpota, jota tapaus Erkki Korhonen meille kulttuuripiirin tekijöille aiheutti.

Tuomas Nikkanen

pianotaiteilija

Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja

Julkaistu: 13.12.2017 06:00

Jos aiot joulupukiksi, niin kannattaa lukea seuraava teksti. Olen toiminut joulupukkina yli kymmenen vuotta, sekä perheissä, että joulumyyjäisissä. Sanonta että vaatteet tekevät miehen, niin myös joulupukin. Asusteisiin kuuluvat, punainen turkisreunainen tonttulakki.

Julkaistu: 13.12.2017 06:00

Nyt kun on ollut esillä tämä, että jotkut eivät saaneet puhelimeensa itsenäisyyspäivänä onnitteluviestiä, niin meille niitä tuli molempien puhelimiin kaksi

kertaa.

Mistä sitten johtui, että kaikille ei tullut lainkaan.

Telia

Julkaistu: 09.12.2017 06:00

Olin pettynyt itsenäisyyspäivän juhlan esityksen järjestelyihin.

Miksi ei ollut esittäjillä näyttäviä pukuja? Tanssijat olivat mustissa ja harmaissa verryttelypuvuissa. Eivät siniset tai valkoiset vaatteet paljon maksa.

Äänitys oli huono.

Ei valoja kovin paljon.