Julkaistu: 06.12.2017 06:00

Kaupungin kulttuurielämä kärsii vanhoista synneistä

  • Sibelius-brändi on kirjoittajan mielestä sotkettu väärään yhteyteen.

Olen vastenmielisyyttä tuntien seurannut kuinka media on käsitellyt tapausta Erkki Korhonen. Valitettava tosiasia on, että Erkki Korhonen on itse aiheuttanut paljon ongelmia kotikaupunkimme kulttuurikenttään toiminnallaan.

Näin kulttuuritoimijana joudun monien muiden kanssa kärsimään Erkki Korhosen häpeällisestä toilailusta, kun Sibelius Celebration eli säätiö lakkautettiin vuoden alussa. Samalla meni myös Sibelius Center, ja menetettiin sekä miellyttävä konserttipaikka että Sibelius-tuotteiden ainutlaatuinen myyntiliike.

On myös vaikea tämän kaiken jälkeen saada tässä kaupungissa sympatiaa ja rahoitustakaan kulttuurille, kun se ja koko Sibelius-brändi assosioidaan tähän työstään pellolle potkittuun entiseen oopperanjohtajaan. Hämeenlinnan tyypillinen ongelma pikkukaupunkina on, – kuten suuressa määrin koko Suomenkin – ettei asioita uskalleta avoimesti käsitellä (onneksi on muutamia jotka niin tekee), ja myöskään median valitsema linja ei näiden haavojen parantumista helpota, jota tapaus Erkki Korhonen meille kulttuuripiirin tekijöille aiheutti.

Tuomas Nikkanen

pianotaiteilija

Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja

Julkaistu: 17.03.2018 06:00

Kaupunkiuutisten keskiviikon 14.3.2018 Kaloisten kylätapahtumaa koskevassa jutussa oli nimivirhe. Kuvassa oli kyläaktiivi Veijo Vanhatalo, ei Peltotalo.

Toimitus pahoittelee.

Julkaistu: 17.03.2018 06:00

Sinä joka ostit, otit, veit tai varastit (?) mustan tekoturkin tammi-helmikuun vaihteessa Kaurialan Aarreaitasta. Tuntomerkit tiedän.

Numeroni on KU-toimituksessa, soita minulle, jos on tapahtunut jonkinlainen erehdys?

Kaikenkarvaisia

Julkaistu: 17.03.2018 06:00

Kommentteja Kolkanmäen kuulumisista: Täällä Viialantien perukoilla on lopen kyllästytty pihoilla kuljeksiviin kissoihin, tai lähinnä niiden omistajiin.

Päivittäin ne juoksevat ja tekevät tarpeitaan pihoille, usein myös ihan ulko-oven edustalle.