Julkaistu: 06.12.2017 06:00

Kaupungin kulttuurielämä kärsii vanhoista synneistä

  • Sibelius-brändi on kirjoittajan mielestä sotkettu väärään yhteyteen.

Olen vastenmielisyyttä tuntien seurannut kuinka media on käsitellyt tapausta Erkki Korhonen. Valitettava tosiasia on, että Erkki Korhonen on itse aiheuttanut paljon ongelmia kotikaupunkimme kulttuurikenttään toiminnallaan.

Näin kulttuuritoimijana joudun monien muiden kanssa kärsimään Erkki Korhosen häpeällisestä toilailusta, kun Sibelius Celebration eli säätiö lakkautettiin vuoden alussa. Samalla meni myös Sibelius Center, ja menetettiin sekä miellyttävä konserttipaikka että Sibelius-tuotteiden ainutlaatuinen myyntiliike.

On myös vaikea tämän kaiken jälkeen saada tässä kaupungissa sympatiaa ja rahoitustakaan kulttuurille, kun se ja koko Sibelius-brändi assosioidaan tähän työstään pellolle potkittuun entiseen oopperanjohtajaan. Hämeenlinnan tyypillinen ongelma pikkukaupunkina on, – kuten suuressa määrin koko Suomenkin – ettei asioita uskalleta avoimesti käsitellä (onneksi on muutamia jotka niin tekee), ja myöskään median valitsema linja ei näiden haavojen parantumista helpota, jota tapaus Erkki Korhonen meille kulttuuripiirin tekijöille aiheutti.

Tuomas Nikkanen

pianotaiteilija

Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja

Julkaistu: 27.06.2018 06:05

Tupakoitsijat, olkaa ystävällisiä ja poimikaa tumppinne maasta ja viekää roskikseen. Kaunis Hämeenlinna-Aulanko -reitti on täynnä tupakantumppeja. Pieni lapsi, koira, tai vedessä olevat kalat saattavat laittaa niitä suuhun. Turistit kauhistelevat, kun kaunis luonto on pilattu tupakantumpeilla.

Julkaistu: 27.06.2018 06:00

Lämmin kiitos Pikku-Penalle ja kumppaneille Linnanpuiston juhannusjuhlasta. Kymmenen vuoden odotukseni palkittiin, sain nähdä kokon keskustassa. Me huonosti liikkujatkin pääsimme paikalle.

Toivon jatkoa puiston juhlille ja kokolle. Vielä kerran kiitokset teille kaikille ja hyvää kesää!