Julkaistu: 16.12.2017 08:00

Uniikkia tekstiilitaidetta Lammilla

  • Julio Tubalin tekstiiliteokset ovat uniikkeja ja niissä on yhdistetty mitä erilaisimpia materiaaleja.

Taidekutoja Julio Tubalin tekstiilitaidetta on esillä Lammilla Athos-Säätiön Luostarikeskus Panagiassa.

Nyt jo seitsemissäkymmenissä oleva Julio Tubal omaa kansainväliset sukujuuret: hänen isänsä oli italialainen, äitinsä filippiiniläinen, mutta hän itse on syntynyt Yhdysvalloissa, josta hän muutti Suomeen 1970-luvulla. Nykyisin hän on Suomen kansalainen.

Tubal on saanut taidekoulutuksen Yhdysvalloissa New Paltz State University'ssä ja on harrastanut taidekudontaa käytännössä koko elämänsä. Ensimmäisiin alan näyttelyihin Tubal osallistui jo 1970-luvun alussa New Yorkissa. Kaikki hänen työnsä ovat uniikkeja ja niissä on käytetty luovasti mitä erilaisimpia materiaaleja.

Rakkaudesta harrastukseen kertoo myös näyttelyn nimi: ”Elämäni taltioituna kudetöihin”. Näyttelyssä on yhteensä 37 kudontatyötä, joista monet ovat hyvinkin suuria.

 

Vuonna 2012 perustettu Athos-Säätiö asettui Lammille, entiseen Ronnin kehitysvammaisten keskuslaitokseen kesällä 2013. Se järjestää alueellaan ympäri vuoden kursseja sekä korkeatasoisia näyttelyitä ja konsertteja yleensä klassisen musiikin alalta.

26.11. avautunut tekstiilitaidenäyttely "Elämäni taltioituna kudetöihin" on esillä 31.5.2018 asti. Näyttely on auki päivittäin maanantaita lukuun ottamatta. Lisätietoja: www.athossaatio.fi.

Julkaistu: 25.04.2018 08:00
Multiple images

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten yhdestoista urheilutietäjä-visa kertoi jälleen sen, että seutukunnalta löytyy tukku todellisia urheilutietäjiä. Hattulalainen Atte Peltola uusi vuoden takaisen voittonsa niukasti ennen jo aikaisempina vuosina kaksi voittoa hankkinutta Eetu Lehtistä.

Julkaistu: 25.04.2018 07:20
Multiple images

Hämeen liitto innostaa Kanta-Hämeen kuntia uudenlaisiin ratkaisuihin kaavoituksessa ja rakentamisessa. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen sanoo asumiseen liittyvien linjanvetojen vaikuttavan niin alueen elin- kuin vetovoimaisuuteen sekä asuinviihtyvyyteen.

Julkaistu: 25.04.2018 07:10

Ojoisilla jätettiin kansalaisaloite

Nuorille lisää harrastuksia!

Kansalaisaktiivisuudestaan tunnettu Ojoisten kaupunginosa Hämeenlinnassa jätti kaupungin luottamus- ja virkamiesjohdolle maanantaina kansalaisaloitteen nuorten harrastustoiminnan lisäämisestä. Kansalaisaloitteen takana ovat Pro Ojoinen sekä Ojoisten lastentalon vanhempaintoimikunta.