Julkaistu: 16.12.2017 08:00

Uniikkia tekstiilitaidetta Lammilla

  • Julio Tubalin tekstiiliteokset ovat uniikkeja ja niissä on yhdistetty mitä erilaisimpia materiaaleja.

Taidekutoja Julio Tubalin tekstiilitaidetta on esillä Lammilla Athos-Säätiön Luostarikeskus Panagiassa.

Nyt jo seitsemissäkymmenissä oleva Julio Tubal omaa kansainväliset sukujuuret: hänen isänsä oli italialainen, äitinsä filippiiniläinen, mutta hän itse on syntynyt Yhdysvalloissa, josta hän muutti Suomeen 1970-luvulla. Nykyisin hän on Suomen kansalainen.

Tubal on saanut taidekoulutuksen Yhdysvalloissa New Paltz State University'ssä ja on harrastanut taidekudontaa käytännössä koko elämänsä. Ensimmäisiin alan näyttelyihin Tubal osallistui jo 1970-luvun alussa New Yorkissa. Kaikki hänen työnsä ovat uniikkeja ja niissä on käytetty luovasti mitä erilaisimpia materiaaleja.

Rakkaudesta harrastukseen kertoo myös näyttelyn nimi: ”Elämäni taltioituna kudetöihin”. Näyttelyssä on yhteensä 37 kudontatyötä, joista monet ovat hyvinkin suuria.

 

Vuonna 2012 perustettu Athos-Säätiö asettui Lammille, entiseen Ronnin kehitysvammaisten keskuslaitokseen kesällä 2013. Se järjestää alueellaan ympäri vuoden kursseja sekä korkeatasoisia näyttelyitä ja konsertteja yleensä klassisen musiikin alalta.

26.11. avautunut tekstiilitaidenäyttely "Elämäni taltioituna kudetöihin" on esillä 31.5.2018 asti. Näyttely on auki päivittäin maanantaita lukuun ottamatta. Lisätietoja: www.athossaatio.fi.