Julkaistu: 16.12.2017 08:00

Luonnosta

Räkättirastas joulun lintu

Ei ikinä! Mokoma marjavaras ei kyllä vie joululinnun titteliä sympaattiselta punatulkulta, ajattelee moni. En sitä tosissani ehdottaisikaan kun tiedän kuinka syvälle haittalinnun maine on räkättiin isketty. Sitä paitsi useimmiten rastaat viettävät joulua Keski-Euroopassa.

Mutta jokunen vuosi sitten pihlajanoksat roikkuivat raskaina marjojen painosta vielä jouluna. Aattona satoi lunta niin sakeasti, että rastasparat olivat peittyä siihen ahmiessaan jouluateriaansa. Ihmiset tuskin huomasivat niitä manatessaan lumentulon aiheuttamaa häiriötä aaton minuuttiaikataululle.

Joulupäivän aamuna kaikki oli toisin. Pieni pakkanen piti lumen maassa ja pilvet antoivat armoa pysyen poissa. Aurinko teki sen mitä tähän vuodenaikaan pystyi, sinnitteli itsensä juuri ja juuri puiden yläpuolelle. Hetken vallinnut maalauksellinen valo sai räkätin kupeet hehkumaan. Siinä zoomaillessa tokaisin linnulle, että jos nyt nappaat marjan nokkaasi edes hetkeksi, niin nimeän sinut joulun linnuksi.

Ari Elovirta

Riihimäkeläinen kirjoittaja tarkkailee lintuja ja muuta luontoa, joskus pieni pilke silmäkulmassa.

Julkaistu: 25.04.2018 08:00
Multiple images

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten yhdestoista urheilutietäjä-visa kertoi jälleen sen, että seutukunnalta löytyy tukku todellisia urheilutietäjiä. Hattulalainen Atte Peltola uusi vuoden takaisen voittonsa niukasti ennen jo aikaisempina vuosina kaksi voittoa hankkinutta Eetu Lehtistä.

Julkaistu: 25.04.2018 07:20
Multiple images

Hämeen liitto innostaa Kanta-Hämeen kuntia uudenlaisiin ratkaisuihin kaavoituksessa ja rakentamisessa. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen sanoo asumiseen liittyvien linjanvetojen vaikuttavan niin alueen elin- kuin vetovoimaisuuteen sekä asuinviihtyvyyteen.

Julkaistu: 25.04.2018 07:10

Ojoisilla jätettiin kansalaisaloite

Nuorille lisää harrastuksia!

Kansalaisaktiivisuudestaan tunnettu Ojoisten kaupunginosa Hämeenlinnassa jätti kaupungin luottamus- ja virkamiesjohdolle maanantaina kansalaisaloitteen nuorten harrastustoiminnan lisäämisestä. Kansalaisaloitteen takana ovat Pro Ojoinen sekä Ojoisten lastentalon vanhempaintoimikunta.