Julkaistu: 10.01.2018 08:00

Omakuvia abstraktisti

  • Pirjo Heino kuvaa abstraktin taiteen keinoin elämää ja sen äkkikäänteitä. Kuvassa teos Abstrakti omakuva.

– Luovuuteni kumpuaa aina ristiriidoista. Siitä, että haluaisin täyttää tyhjiön, parantaa oloani, muuttaa asioita. Kuvaan taiteessani elämää ja sen äkkikäänteitä oikuttelevan puutarhan muodossa. Taiteessani käytän yksinkertaisia ja kauniita materiaaleja ja menetelmiä. Työstän ideoitani yksityisen ja yhteisen rajamailla. Kauneus ei ole kiellettyä mutta turha makeilu on tylsää, hämeenlinnalainen ammattikuvataiteilija ja taidekuraattori Pirjo Heino kertoo.

Pirjo Heinolla on tammi-helmikuussa näyttely Café Laurellissa. Esillä on abstrakteja omakuvia, joiden tekniikkana on kollaasi kankaalle. Teokset ovat muutaman vuoden takaa ja ne ovat kiertäneet näyttelyissä jo monessa Euroopan maassa.

Heino on kutsuttu myös Taiteilijaseuran 70-vuotisjuhlanäyttelyyn, joka avataan taidemuseossa maaliskuun 22. päivä. Näyttelyn kuraattorina toimii Kiasman intendentti Kati Kivinen. Myös sinne tulee Heinon omakuvateos; ei kuitenkaan abstraktina vaan esittävänä.

 

Heino asuu nykyään Hauholla mutta työskentelee edelleen Hämeenlinnassa Poltinahon Taidekasarmilla. Heinon taidetta on ollut esillä Hämeenlinnan taidemuseossa ensimmäisen kerran 1971 Nuorten näyttelyssä ja Hämeenlinnan taiteilijaseuran vuosinäyttelyissä 18 kertaa.

Heinon kansainvälinen toiminta alkoi 1994 jolloin hän oli taiteilijana ja galleristina perustamassa Finroart XXI taidesäätiötä. Lisäksi on ollut jäsenenä Suomen kuraattorien yhdistyksessä vuodesta 2000, European Artists Associationessa vuodesta 2003 ja TransCulturalExchange-ryhmässä vuodesta 2004.

Pirjo Heino: Omakuva Cafè Laurellissa, Sibeliuksenkatu 7, 3.1.–28.2.2018. Avoinna ma–pe 8.30–18, la 8.30–17, su 11–17.

Julkaistu: 20.01.2018 07:30
Multiple images

Helmi Koponen-Ranki avasi maanantaina Sibeliuksenkatu nelosessa miesten hiustenleikkauksiin sekä partapalveluihin erikoistuneen parturiliikkeen. Tuoreella hämeenlinnalaisyrittäjällä on entuudestaan kaksi Groom Partureihin kuuluvaa liikettä Järvenpäässä.