Julkaistu: 10.01.2018 08:20

Elokuvissa

Ruotsalaisen paratiisin tunnemyrskyjä

  • Solsidan-elokuvassa seurataan tv-sarjastakin tuttujen pariskuntien hillitöntä elämää.

SolsidanOhjaaja Felix Herngren, Måns HerngrenRooleissa Felix Herngren, Mia Skäringen, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh

 

Kesäisen Solsidan-sarjan fanit ovat saaneet erinomaisen lahjan vuoden alkuun, kokonaisen elokuvan tuttujen henkilöiden surkuhupaisista puuhista. Elokuva ottaa heistä kaiken irti. Suosittua sarjaa on ehditty tehdä viisi tuotantokautta, silti elokuva löytää uusia syvyyksiä ja meno yltyy aivan karnevalistiseksi.

Elokuvan alussa Anna (Mia Skäringen) ja Alex (Felix Herngren) saapuvat viettämään joulua Mickanin (Josephine Bronebusch) ja Fredden (Johan Rheborg) kotiin. Fredde tykittää pihalla lumikoneella täydellistä joulua, mutta Anna ja Alex pudottavat pommin. He ovat päättäneet erota. Anna on kyllästynyt Alexin jahkailuun ja löytänyt ekohipin. Snobbaileva Fredde saa tästä kriisin ja ryhtyy järjestelemään asioita. Mickan puolestaan kilpailee somessa hohdokkaasta elämästä Lussanin kanssa.

Suurimman pommin pudottaa kuitenkin pihiydestään tunnettu Ove (Henrik Dorsin). Nyt hän haluaa vaimonsa Anetten (Malin Cederbladh) muilta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Mitä se on? Se pitää itse katsoa aina Oven monologia myöten. Kaikkiaan Solsidan on onnistunut elokuva. Katsojaa naurattaa niin myötähäpeä kuin tilanteiden tunnistettavuus.

 

* * * *

 

Julkaistu: 20.01.2018 07:30
Multiple images

Helmi Koponen-Ranki avasi maanantaina Sibeliuksenkatu nelosessa miesten hiustenleikkauksiin sekä partapalveluihin erikoistuneen parturiliikkeen. Tuoreella hämeenlinnalaisyrittäjällä on entuudestaan kaksi Groom Partureihin kuuluvaa liikettä Järvenpäässä.