Julkaistu: 10.01.2018 07:20

Tutkimusmatkalla pelien maailmassa

  • Kuvassa sekatekniikalla tehty teos Queens and Kings VII 2016–2017.

GalleriaKONEen tämän vuoden ensimmäinen näyttely sukeltaa pelien maailmaan. Kirkkonummelaisen Matias Lehdon peliaiheisissa teoksissa yhdistyvät keskiaikainen maailmankuva ja nykyaikainen muotoilu. Näyttelyssä on esillä uuden strategisen lautapelin Lubok Air Forcen pelattavia testiversioita sekä pelioriginaali. Lisäksi esillä on Queens and Kings – piirustussarja (kuvassa), joka on taiteilijan kokeellinen tekniikkaharjoitus sekä tutkimusmatka pelikorttien maailmaan.

Lehto on monipuolinen taiteilija, joka on maalaus- ja piirustusnäyttelyiden lisäksi julkaissut myös musiikkia. Hän opiskeli maalaustaidetta Vapaassa taidekoulussa vuosina 2002–2006. Tällä hetkellä hän opiskelee vaatetusalaa.

Matias Lehdon Lubok Air Force GalleriaKONEessa 6.1.–30.1.2018.

Julkaistu: 25.04.2018 08:00
Multiple images

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten yhdestoista urheilutietäjä-visa kertoi jälleen sen, että seutukunnalta löytyy tukku todellisia urheilutietäjiä. Hattulalainen Atte Peltola uusi vuoden takaisen voittonsa niukasti ennen jo aikaisempina vuosina kaksi voittoa hankkinutta Eetu Lehtistä.

Julkaistu: 25.04.2018 07:20
Multiple images

Hämeen liitto innostaa Kanta-Hämeen kuntia uudenlaisiin ratkaisuihin kaavoituksessa ja rakentamisessa. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen sanoo asumiseen liittyvien linjanvetojen vaikuttavan niin alueen elin- kuin vetovoimaisuuteen sekä asuinviihtyvyyteen.

Julkaistu: 25.04.2018 07:10

Ojoisilla jätettiin kansalaisaloite

Nuorille lisää harrastuksia!

Kansalaisaktiivisuudestaan tunnettu Ojoisten kaupunginosa Hämeenlinnassa jätti kaupungin luottamus- ja virkamiesjohdolle maanantaina kansalaisaloitteen nuorten harrastustoiminnan lisäämisestä. Kansalaisaloitteen takana ovat Pro Ojoinen sekä Ojoisten lastentalon vanhempaintoimikunta.