Julkaistu: 10.01.2018 06:10

Koirakuolema palautti muistot

Artikkeli Käikälän koirakuolemista Kaupunkiuutisissa nosti vahvasti mieleen dalmatiankoiramme kuoleman vajaa vuosi sitten.

Milli oli 6-vuotias dalmatiasnarttu. Poikkeuksellisen kookas ja vahva nartuksi, erittäin hyväkuntoinen ja vahva. Eräänä aurinkoisena sunnuntaiaamuna puolisoni tuli Millin kanssa aamulenkiltä, koira tuupertui lattialle ja kuoli noin kolmen minuutin kuluessa hyvin eleettömästi ja huokaisten.

Työnsin väkisin sormet kylkiluitten alle, jolloin sormenpäissä saattoi tuntea erittäin tiheän mutta hyvin heikon sydämen sykkeen, joka hiipui muutamassa kymmennessä sekunnissa.

Tätä seurasi kielen työntyminen ulos suusta kuin pitkä tummanpuhuva käärme, mutta eritteitä ei koira laskenut – olihan hän ollut ulkona ja samalla käynyt hädällä varmasti enemmän kuin kerran.

Tilannetta oli liki mahdoton ymmärtää. Jo pelkästään siksi, että koira oli ollut poikkeuksellisen terve, kookas, vahva ja aina pirteä (kova tyttö uimaan).

Veimme koiran parin tunnin sisällä eläinsairaalaan Evidensiaan Hattulaan, josta koira matkasi Yliopistolliseen eläinsairaalaan avattavaksi. Vastaus kesti kauan ja analyysi tuli Oulusta: "sydänlihaksen äkillinen rappeutuma" ? Syytä ko. rappeutumaan ei löytynyt mistään. Myrkytystä tuskin oli mietittykään.

Mietimme silloin, ja varsinkin nyt artikkelin myötä, kuka ja mikä on ollut asialla. Tiedämme omasta kokemuksesta että nykyisestäkään koirasta (8 kk) ei välttämättä pidetä vai siksi, että hän ylipäänsä on koira.

Esa Kivivuori

valokuvaaja ARPS

ark.yo (MA)

 

Julkaistu: 25.04.2018 06:00

Kesä tulee ja terassit aukeavat. Puliveivaritkin jo avasivat oman kesäkautensa omalla terassillaan siinä Goodmanin ja Tavastilan välissä.

Siinä taas olut ja pissa virtaa koko kesän kaupunkilaisten ja turistien iloksi ja riemuksi.

Kyllä kesä on ihanaa aikaa!

KL

Julkaistu: 25.04.2018 06:00

Hämmästykseni oli suuri kun ajoin Karanojan kaatopaikalta Moreenin teollisuusalueelle. Sillä välillä oli mitä puhtaimmaksi harjattu pyörätie. Asutusta ei lähimaillakaan, enkä usko että siellä niin moni käy pyöräillen töissä. Ehkä lokit suunnistavat sen mukaan.

Julkaistu: 18.04.2018 06:00

Varjona vain ihminen vaeltaa, turhaan vain he touhuavat, kokoavat, eivätkä tiedä, kuka ne saa. Ps.39:7

Kysynkin, miksi niin moni ihminen Suomessa ei ollenkaan ajattele, mitä on kuoleman jälkeen tai onko olemassa mitään kuoleman jälkeen.

Julkaistu: 18.04.2018 06:00

 

Ihanaa, aurinko paistaa ja lumet sulaa!

Olipas mukava mennä lasten kanssa leikkipuistoon viettämään kaunista kevätpäivää kun on särjettyä lasia joka puolella, keinut sotkettu syödyllä purukumilla ja koiranpaskat maassa!