Julkaistu: 10.01.2018 06:10

Koirakuolema palautti muistot

Artikkeli Käikälän koirakuolemista Kaupunkiuutisissa nosti vahvasti mieleen dalmatiankoiramme kuoleman vajaa vuosi sitten.

Milli oli 6-vuotias dalmatiasnarttu. Poikkeuksellisen kookas ja vahva nartuksi, erittäin hyväkuntoinen ja vahva. Eräänä aurinkoisena sunnuntaiaamuna puolisoni tuli Millin kanssa aamulenkiltä, koira tuupertui lattialle ja kuoli noin kolmen minuutin kuluessa hyvin eleettömästi ja huokaisten.

Työnsin väkisin sormet kylkiluitten alle, jolloin sormenpäissä saattoi tuntea erittäin tiheän mutta hyvin heikon sydämen sykkeen, joka hiipui muutamassa kymmennessä sekunnissa.

Tätä seurasi kielen työntyminen ulos suusta kuin pitkä tummanpuhuva käärme, mutta eritteitä ei koira laskenut – olihan hän ollut ulkona ja samalla käynyt hädällä varmasti enemmän kuin kerran.

Tilannetta oli liki mahdoton ymmärtää. Jo pelkästään siksi, että koira oli ollut poikkeuksellisen terve, kookas, vahva ja aina pirteä (kova tyttö uimaan).

Veimme koiran parin tunnin sisällä eläinsairaalaan Evidensiaan Hattulaan, josta koira matkasi Yliopistolliseen eläinsairaalaan avattavaksi. Vastaus kesti kauan ja analyysi tuli Oulusta: "sydänlihaksen äkillinen rappeutuma" ? Syytä ko. rappeutumaan ei löytynyt mistään. Myrkytystä tuskin oli mietittykään.

Mietimme silloin, ja varsinkin nyt artikkelin myötä, kuka ja mikä on ollut asialla. Tiedämme omasta kokemuksesta että nykyisestäkään koirasta (8 kk) ei välttämättä pidetä vai siksi, että hän ylipäänsä on koira.

Esa Kivivuori

valokuvaaja ARPS

ark.yo (MA)

 

Julkaistu: 27.06.2018 06:05

Tupakoitsijat, olkaa ystävällisiä ja poimikaa tumppinne maasta ja viekää roskikseen. Kaunis Hämeenlinna-Aulanko -reitti on täynnä tupakantumppeja. Pieni lapsi, koira, tai vedessä olevat kalat saattavat laittaa niitä suuhun. Turistit kauhistelevat, kun kaunis luonto on pilattu tupakantumpeilla.

Julkaistu: 27.06.2018 06:00

Lämmin kiitos Pikku-Penalle ja kumppaneille Linnanpuiston juhannusjuhlasta. Kymmenen vuoden odotukseni palkittiin, sain nähdä kokon keskustassa. Me huonosti liikkujatkin pääsimme paikalle.

Toivon jatkoa puiston juhlille ja kokolle. Vielä kerran kiitokset teille kaikille ja hyvää kesää!