Julkaistu: 09.01.2018 19:00

HPK nautti cup-voitosta

  • Cup-kannun kanssa riemuitsevat pelaajat Daniela Öhman (vas.), Vicky Savard, Suvi Kokkonen, Yasmine Madsen, Laura Baggi, Eveliina Rautiainen, Chloe Collins ja Salla Karhu. KUVA: Samuli Virtanen
  • Valmentaja Luca Chiappinin riemulla ei ollut rajoja HPK:n voitettua Suomen cupin. Iloitsemassa mukana passari Chloe Collins. KUVA: Samuli Virtanen

HPK:n lentopallonaisten ilo oli ylimmillään Turussa lauantaina. Joukkue voitti 12 vuoden tauon jälkeen Suomen cupin finaalissa kultaa – ja vieläpä ihan ylivoimaisella pelillä (3-0) Kuusamon Pölkkyä vastaan.

Perjantain välierissä HPK kaatoi viime vuosien pahimman vastustajansa LP Viestin niin ikään melko selvästi 3–1. Tällä hetkellä hämeenlinnalaiset pelaavatkin todistettavasti Suomen parasta naislentopalloa, ja joukkueesta huokuu onnistumisten tuoma hyvä meininki.

– Fiilis on aivan erinomainen. Meillä kaikille oli hirveä draivi voittaa cup. Kukaan muu meistä kuin Mantu (passari Maria Tuominen) ei ole aikaisemmin voittanut kultaa, hopeata on kyllä monella pelaajalla, Kerhon libero Saana Koljonen riemuitsi pelin jälkeen.

Koljonen oli yksi huikeimmista onnistujista peleissä. Myös passari Chloe Collins ja keskipelaaja Daniela Öhman oikein loistivat.

 

Valmentaja Luca Chiappini hyppi ottelun päätyttyä ikionnellisena Kupittaan uuden urheiluhallin kentällä ja halaili pelaajiaan ja apuvalmentajiaan.

– Tämä merkitsee minulle todella paljon. Joukkue ansaitsi voiton, hän hihkui.

Chiappini oli oikeassa, sillä voitto oli jopa liiankin selvä, eikä pelissä ei riittänyt edes jännitystä loppuun asti. Lähes yhtä ylivoimainen oli sunnuntaina VaLePan jyräys Loimaan Hurrikaanista.

Lentopallon cup-viikonloppu oli Turun Kupittaan urheiluhallin ensimmäinen tapahtuma. Komea uusi halli muistuttaa jonkin verran Elenia-areenaa.

 

Heti maanantaiaamuna HPK lähti kohti seuraavaa koitosta, CEV-cupin otteluun Krasnojarskia vastaan Venäjälle. Peli pelataan keskiviikkona. Pitkä ja vaivalloinen matka Itä-Siperiaan ei anna kovin paljon odottaa, sillä vierasjoukkue on yksi Euroopan kovimmista, ja se voitti HPK:n ensimmäisessä osaottelussa Elenia-areessa joulukuussa puhtaasti 3–0.

Julkaistu: 25.04.2018 08:00
Multiple images

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten yhdestoista urheilutietäjä-visa kertoi jälleen sen, että seutukunnalta löytyy tukku todellisia urheilutietäjiä. Hattulalainen Atte Peltola uusi vuoden takaisen voittonsa niukasti ennen jo aikaisempina vuosina kaksi voittoa hankkinutta Eetu Lehtistä.

Julkaistu: 25.04.2018 07:20
Multiple images

Hämeen liitto innostaa Kanta-Hämeen kuntia uudenlaisiin ratkaisuihin kaavoituksessa ja rakentamisessa. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen sanoo asumiseen liittyvien linjanvetojen vaikuttavan niin alueen elin- kuin vetovoimaisuuteen sekä asuinviihtyvyyteen.

Julkaistu: 25.04.2018 07:10

Ojoisilla jätettiin kansalaisaloite

Nuorille lisää harrastuksia!

Kansalaisaktiivisuudestaan tunnettu Ojoisten kaupunginosa Hämeenlinnassa jätti kaupungin luottamus- ja virkamiesjohdolle maanantaina kansalaisaloitteen nuorten harrastustoiminnan lisäämisestä. Kansalaisaloitteen takana ovat Pro Ojoinen sekä Ojoisten lastentalon vanhempaintoimikunta.