Julkaistu: 10.01.2018 06:00

Ajamme miinaan

Suomalaisten velkaantuneisuusaste on noussut lähes yhtäjaksoisesti jo 20 vuotta, uuden tiedon mukaan velat ovat taas uusissa ennätyksissä.  Kotitalouksien velkaantuneisuusaste on melkein 130 prosenttia.

Nyt pankit ovat tuomassa asuntolainamarkkinoille pitkät 35 vuoden lainat, jotka houkuttelevat taas lisää lainaajia. Samaan aikaan kun asuntojen hinnat suurissa kaupungeissa ovat nousseet pilviin, laskevat ne muualla jopa niin, että asunnot menettävät pienillä paikkakunnilla koko arvonsa.

Pankeille raha on halpaa ja sitä saa keskuspankista korotta. Niinpä sitä taas tyrkytetään kuin korkohuomenta ei tulisikaan. Suomikin ajaa itseään taas miinaan.

Veli-Antti Savolainen

Julkaistu: 25.04.2018 06:00

Kesä tulee ja terassit aukeavat. Puliveivaritkin jo avasivat oman kesäkautensa omalla terassillaan siinä Goodmanin ja Tavastilan välissä.

Siinä taas olut ja pissa virtaa koko kesän kaupunkilaisten ja turistien iloksi ja riemuksi.

Kyllä kesä on ihanaa aikaa!

KL

Julkaistu: 25.04.2018 06:00

Hämmästykseni oli suuri kun ajoin Karanojan kaatopaikalta Moreenin teollisuusalueelle. Sillä välillä oli mitä puhtaimmaksi harjattu pyörätie. Asutusta ei lähimaillakaan, enkä usko että siellä niin moni käy pyöräillen töissä. Ehkä lokit suunnistavat sen mukaan.

Julkaistu: 18.04.2018 06:00

Varjona vain ihminen vaeltaa, turhaan vain he touhuavat, kokoavat, eivätkä tiedä, kuka ne saa. Ps.39:7

Kysynkin, miksi niin moni ihminen Suomessa ei ollenkaan ajattele, mitä on kuoleman jälkeen tai onko olemassa mitään kuoleman jälkeen.

Julkaistu: 18.04.2018 06:00

 

Ihanaa, aurinko paistaa ja lumet sulaa!

Olipas mukava mennä lasten kanssa leikkipuistoon viettämään kaunista kevätpäivää kun on särjettyä lasia joka puolella, keinut sotkettu syödyllä purukumilla ja koiranpaskat maassa!