Julkaistu: 10.01.2018 06:00

Ajamme miinaan

Suomalaisten velkaantuneisuusaste on noussut lähes yhtäjaksoisesti jo 20 vuotta, uuden tiedon mukaan velat ovat taas uusissa ennätyksissä.  Kotitalouksien velkaantuneisuusaste on melkein 130 prosenttia.

Nyt pankit ovat tuomassa asuntolainamarkkinoille pitkät 35 vuoden lainat, jotka houkuttelevat taas lisää lainaajia. Samaan aikaan kun asuntojen hinnat suurissa kaupungeissa ovat nousseet pilviin, laskevat ne muualla jopa niin, että asunnot menettävät pienillä paikkakunnilla koko arvonsa.

Pankeille raha on halpaa ja sitä saa keskuspankista korotta. Niinpä sitä taas tyrkytetään kuin korkohuomenta ei tulisikaan. Suomikin ajaa itseään taas miinaan.

Veli-Antti Savolainen

Julkaistu: 27.06.2018 06:05

Tupakoitsijat, olkaa ystävällisiä ja poimikaa tumppinne maasta ja viekää roskikseen. Kaunis Hämeenlinna-Aulanko -reitti on täynnä tupakantumppeja. Pieni lapsi, koira, tai vedessä olevat kalat saattavat laittaa niitä suuhun. Turistit kauhistelevat, kun kaunis luonto on pilattu tupakantumpeilla.

Julkaistu: 27.06.2018 06:00

Lämmin kiitos Pikku-Penalle ja kumppaneille Linnanpuiston juhannusjuhlasta. Kymmenen vuoden odotukseni palkittiin, sain nähdä kokon keskustassa. Me huonosti liikkujatkin pääsimme paikalle.

Toivon jatkoa puiston juhlille ja kokolle. Vielä kerran kiitokset teille kaikille ja hyvää kesää!