Julkaistu: 10.02.2018 06:00

Aktiivimalli seuraus vanhoista virheistä

Oppositio vastustaa ns. aktiivimallia ja moittii hallitusta siitä, kuinka työttömät eivät saa tarvitsemiaan palveluita kaikkialla maassa. Olin itse 1980-luvulla töissä ns. työnvälityksessä. Silloin toimisto tai palvelupiste oli joka pitäjässä. Meillä kun työtön ilmoittautui, hänet pyrittiin heti alkuhaastattelemaan. Jos tämä ei ollut mahdollista, varattiin aika 1-2 viikon päähän.

Koska hallitukset ovat näköalattomia ja hyvän työllisyyden vallitessa uskovat tilanteen jatkuvan ns. maailman tappiin, alettiin työvoimatoimistojen verkkoa jossain vaiheessa supistaa. Muiden muassa Tampereen ympäristökuntien toimistot yhdistettiin Tampereen toimistoon ja Janakkala Hämeenlinnaan. Satoa tästä korjataan nyt, vaikeasti työllistyvät eivät saa tarvitsemiaan palveluja, joten he joutuvat aktivoimaan itseään.

Kerran alasajettua ei saa helposti enää tulille. Lisäksi maakuntauudistus muuttaisi taas kaiken. Uskon, että menee vuosia ennen kuin palvelut ovat taas mallillaan.

Toivottavasti ei tule uutta laskukautta, silloin vasta ns. nesteessä ollaan. Kaikki suuret puolueet ovat olleet mukana palvelujen alasajossa, joita myös säästöiksi sanotaan. Toivon voimia peräkylien työttömille taistelussa byrokratiaa vastaan.

Opposition pomojen puheet eivät teitä auta.

Kerran byrokraatti

Julkaistu: 26.05.2018 06:10

Muuttuipa aurinkoinen kevätkesän päivä vielä aurinkoisemmaksi lukiessani tuoreen hämeenlinnalaisen ajatuksia uudesta kotikaupungistaan.

Ja ilmeisesti tuore toimittajakin lähti mukaan myönteisiin ajatuksiin!

Julkaistu: 23.05.2018 06:00

Oli viesti: "työllistetään ensin suomalaiset". Miksi työ ei kelpaa. No tietenkin siksi, että ammattiyhdistysliike on saanut aikoinaan aivan liian suuren vallan! On sen seurauksena saatu lokosat olot vaikkei tekisi mitään - siis ollaan vain ja syleksitään kattoon.