Julkaistu: 10.02.2018 06:00

Aktiivimalli seuraus vanhoista virheistä

Oppositio vastustaa ns. aktiivimallia ja moittii hallitusta siitä, kuinka työttömät eivät saa tarvitsemiaan palveluita kaikkialla maassa. Olin itse 1980-luvulla töissä ns. työnvälityksessä. Silloin toimisto tai palvelupiste oli joka pitäjässä. Meillä kun työtön ilmoittautui, hänet pyrittiin heti alkuhaastattelemaan. Jos tämä ei ollut mahdollista, varattiin aika 1-2 viikon päähän.

Koska hallitukset ovat näköalattomia ja hyvän työllisyyden vallitessa uskovat tilanteen jatkuvan ns. maailman tappiin, alettiin työvoimatoimistojen verkkoa jossain vaiheessa supistaa. Muiden muassa Tampereen ympäristökuntien toimistot yhdistettiin Tampereen toimistoon ja Janakkala Hämeenlinnaan. Satoa tästä korjataan nyt, vaikeasti työllistyvät eivät saa tarvitsemiaan palveluja, joten he joutuvat aktivoimaan itseään.

Kerran alasajettua ei saa helposti enää tulille. Lisäksi maakuntauudistus muuttaisi taas kaiken. Uskon, että menee vuosia ennen kuin palvelut ovat taas mallillaan.

Toivottavasti ei tule uutta laskukautta, silloin vasta ns. nesteessä ollaan. Kaikki suuret puolueet ovat olleet mukana palvelujen alasajossa, joita myös säästöiksi sanotaan. Toivon voimia peräkylien työttömille taistelussa byrokratiaa vastaan.

Opposition pomojen puheet eivät teitä auta.

Kerran byrokraatti

Julkaistu: 14.02.2018 06:15

Kirjoitin tässä taannoin yleisöosastolle nähdessäni kuinka myyjä ryki tötterölle pyöräyttäneeseen nyrkkiinsä flunssaysköksenä ja saman tien tarttui pöpöjen saastuttamalla kädellään ostoksiini, jonka seurauksena sain influenssan. Nyt on influenssan valta jo taittunut.

Julkaistu: 14.02.2018 06:00

Nykyään polkupyöriin saa kaiken maailman vilkkuvaloja. Sovitaanko, että valojen välkytys varataan hälytysajoneuvoille ja muille poikkeuksellisille kuljetuksille.

Tarpeeton valohäly vaikeuttaa muun liikenteen havaitsemista ja voi aiheuttaa herkkäaistisemmille päänsärkyä.