Julkaistu: 10.02.2018 07:25

Kunnantalo katoaa raitilta

  • Renkolaiset saavat heittää hyvästit entiselle kunnantalolleen, joka rakennettiin vuonna 1960.
  • Raitaharjun vanhainkodin lakkauttaminen lähestyy.

Tällä viikolla nähtiin ensimmäiset merkit siitä, että entinen kunnantalo on pian mennyttä Rengonraitin maisemasta. Tontille ilmaantui työmaa-aitoja ja -autoja. Vieressä olleen päiväkodin kaupunki purki jo aiemmin itse. Purettujen rakennusten tilalle nousee Attendon senioriasuintalo.

Rengon vanhusten asumisjärjestelyt ovat olleet keskusteluissa koko kuntaliitosajan. Vuonna 2016 kaupunginvaltuusto päätti, että peruskorjauksen tarpeessa olevaa Raitaharjun vanhainkotia ei lakkauteta, ennen kuin Rengossa on riittävästi muita pitkäaikaisia hoivapaikkoja.

Käänne asiaan tuli lokakuussa, kun kaupunki päätti myydä entisen kunnantalon ja päiväkodin tontteineen Attendo Oy:lle. Yritys rakentaa yksitasoisen noin 1 500 neliön ja 30 asunnon palvelutalon ikääntyneille.

– Taloon tulee 15 ryhmäkotityyppistä asuntoa, joissa on huone ja kylpyhuone sekä yhteisiä tiloja. Toiset 15 asuntoa ovat hieman isompia, ja niissä on myös keittiötila, Hämeenlinnan ikähmisten palvelujen johtaja Satu Ala-Kokko kertoo.

Attendon tavoitteena on, että rakennus olisi valmis tämän vuoden loppuun mennessä,

Raitaharjun 31 ympärivuorokautisen hoivapaikan lisäksi Rengossa on tällä hetkellä 13 hoivapaikkaa muistisairaille Pihlajalinna Oy:n Ikipihlaja Mariassa.

– Raitaharjun tulevaisuus katsotaan uudelleen kaupungin palveluverkkoselvityksessä, joka on kaupunginhallituksen päätettävänä maaliskuussa. Esitys lautakunnalle vanhainkodin lakkautuksesta tulee varmaankin ajankohtaiseksi. Helmikuussa pidämme vielä Rengossa kuntalaistilaisuuden asiasta, Ala-Kokko lupaa.

Julkaistu: 26.05.2018 07:25
Multiple images

Kaurialan koulun 8-luokkalaiset venäjänkielen - ja kuvataiteen ryhmien oppilaat tekivät opintomatkan Pietariin 23.–27.4. Matkalla oli mukana 17 oppilasta, neljä vanhempaa ja kaksi opettajaa.