Julkaistu: 10.02.2018 06:05

Supikoirat elävät luonnon ehdoilla

Onko supikoirat pakko ampua ja aiheuttaa luonnon kiertokululle epätasapaino, (Aamuposti 5.2.18)? Onko eläimen ampuminen joillekin miehille keskenkasvuisuuden oire tai kaipuu takaisin hiekkalaatikolle luolan kaivuuleikkeihin? Eikö tappaminen ole julmaa ja korvien välin tyhjyyden osoitusta? Mikäli supikoiria ammutaan "huvittelumielessä", silloin aiheutetaan luonnon kiertokululle epätasapaino. 

Tarvitaanko supikoiran elämää sekoittamaan keskenkasvuisia leikkiviä miehiä, joilta on jäänyt hiekkalaatikolla luolaleikit kesken nuoruuden ja aikuisiän yllättäessä liian nopeasti?  Haikailevatko miehet lapsuuden luolaleikkien perään jopa kilpailumielessä? Eikö miehille löydy muita leikkejä kuin pum ja pum? Autoilla voisi myös leikkiä tööt tööt-leikkejä. Tai kenties iihahaa iihahaa-leikkejä. 

Pitäisikö näiden miesten palata takaisin hiekkalaatikolle muovilapiot kädessä leikkimään kesken jääneitä luolansuuleikkejään, jotta supikoirat saavat elää rauhassa sekä odottamaan omaa aikuistumistaan, koska sekin tulee aikanaan, toisille vain myöhemmin kuin toisille. 

Naisilla tuskin on aikaa luolaleikkeihin väijymisineen ja pum pum -ammuskeluihin palkkatyön ja kotona tehtävän työn sekä lastenhoidon lisäksi. Pum pum -leikit kuuluvat lapsuuteen. Eiköhän aikuisena pitäisi aikuistua ja siirtyä tekemään aikuisten töitä ja antaa luonnossa eläinten elää rauhassa omaa ainutkertaista elämäänsä luonnon omilla ehdoilla ihmisen sitä häiritsemättä.  

Julmuudella ei mitään määrää

Julkaistu: 14.02.2018 06:15

Kirjoitin tässä taannoin yleisöosastolle nähdessäni kuinka myyjä ryki tötterölle pyöräyttäneeseen nyrkkiinsä flunssaysköksenä ja saman tien tarttui pöpöjen saastuttamalla kädellään ostoksiini, jonka seurauksena sain influenssan. Nyt on influenssan valta jo taittunut.

Julkaistu: 14.02.2018 06:00

Nykyään polkupyöriin saa kaiken maailman vilkkuvaloja. Sovitaanko, että valojen välkytys varataan hälytysajoneuvoille ja muille poikkeuksellisille kuljetuksille.

Tarpeeton valohäly vaikeuttaa muun liikenteen havaitsemista ja voi aiheuttaa herkkäaistisemmille päänsärkyä.