Julkaistu: 10.03.2018 06:00

Julkisselvittäjän puheet ovat SCC-tapauksessa erikoisia

Ihmettelen suunnattomasti konkurssipesän julkisselvittäjän asennetta entistä hallituksen jäsentä Iisakki Kiemunkia kohtaan SCC:n oikeudenkäyntien yhteydessä.

Kun pesänselvittäjä oli nimetty, niin hän ensitöikseen antoi lausunnon, että vaatii Kiemungilta yli viiden miljoonan korvauksia konkurssipesälle. Hän ei millään ehtinyt lukea kaikkia hallituksen kokouspöytäkirjoja.

Samoin hän on ottanut osittain syyttäjän roolin. Hän syyttää Kiemunkia lainoittajien paremmasta selvittämisestä, valvontavelvollisuudesta, sekä passiivisuudesta.

Jollei oikeus pysty osoittamaan, että Kiemunki on toiminut osakeyhtiölain ja SCC-yhtiön vastaisesti tai rikkonut lakia, niin häntä ei voida tuomita korvaamaan, Ritaluoman pesästä pois siirtämiä rahoja.

Kiemungin kertoman mukaan Ritaluoma päätti kaikesta yksin. Hän on voimakastahtoinen, itseriittoinen manipuloitsija.

Hän ei kertonut muille tekemisistään tai tekemättä jättämisistään!

Hän oli paitsi toimitusjohtaja, niin myös hallituksen puheenjohtaja. Mielestäni tämä tapaus osoittaa konkreettisesti, että se on selkeä lapsus ja osakeyhtiölain valuvika.

Miksi ei kerrota kuka oli hallituksessa jonkin aikaa toiminut kolmas henkilö? Suojellaanko jotakin yritysjohtajaa, poliitikkoa tai kenties vapaamuurariveljeä?

Ihmetyttää myös miksi yrityksellä ei ollut talouspäällikköä, talousvastaavaa tai muuta henkilöä, joka olisi vastannut yrityksen rahaliikenteestä ja tilinpidosta.

Rahoituksen asiantuntijoina toimivat mm. Pohjantähden Eero Yli-Soininmäki ja Lammin Säästöpankin Markku Moilanen.

Heillä, sekä Hämeenlinnan kaupungin johdolla on omat vastuunsa. Kiemunki olisi halunnut jäädä hallituksesta pois jo aiemmin, mutta mm. Isosuo kehotti jatkamaan. Tapaus herättää myös Kiemungin esittämän ajatuksen, pitäisikö poliittisilla päättäjillä olla ko. tapaukseen liittyen vastuuvakuutus?

Kiemunki ei itse hyötynyt hallituksen jäsenyydestä millään tavoin. Hänelle ei maksettu edes 150 euron kokouspalkkioita!

Arvinpoika

Julkaistu: 17.03.2018 06:00

Kaupunkiuutisten keskiviikon 14.3.2018 Kaloisten kylätapahtumaa koskevassa jutussa oli nimivirhe. Kuvassa oli kyläaktiivi Veijo Vanhatalo, ei Peltotalo.

Toimitus pahoittelee.

Julkaistu: 17.03.2018 06:00

Sinä joka ostit, otit, veit tai varastit (?) mustan tekoturkin tammi-helmikuun vaihteessa Kaurialan Aarreaitasta. Tuntomerkit tiedän.

Numeroni on KU-toimituksessa, soita minulle, jos on tapahtunut jonkinlainen erehdys?

Kaikenkarvaisia

Julkaistu: 17.03.2018 06:00

Kommentteja Kolkanmäen kuulumisista: Täällä Viialantien perukoilla on lopen kyllästytty pihoilla kuljeksiviin kissoihin, tai lähinnä niiden omistajiin.

Päivittäin ne juoksevat ja tekevät tarpeitaan pihoille, usein myös ihan ulko-oven edustalle.