Julkaistu: 14.04.2018 06:05

Osataanko Kelassa edes perusasiat?

Olen pitkään ihmetellyt sitä, ettei kukaan tai mikään taho ole kyseenalaistanut Kelan työntekijöiden ammattitaitoa. Minulla on muutama tuttava, joiden päivät menevät Kelan kanssa painiessa.

Kaikki kyseenalaistetaan, ja aina epäillään, että fuskataan. Lähtökohtaisesti kaikkia, tai ainakin joitakin ihmisryhmiä epäillään vilpistä, ilman syytä. Dokumentteja pyydetään, vaikka tilanne ei ole muuttunutkaan.

Osaavatkohan kaikki avata edes liitteitä, kun vuokrasopimuksiakin pyydetään vähän väliä, ei katsota päivämääriä, ja väitetään ties mitä. Pojanpoikani asui alivuokralaisena tyttäreni kanssa, ja heitä Kela pitkään väitti aviopariksi. Olisivat katsoneet edes syntymäajat tarkemmin.

Eräs tuttava sai vasta tuntia ennen tiedon, maksusitoumuksen, ennen kuin määräaika meni umpeen asunnonsaannille. Asioita oli alkanut hoitaa jo hyvissä ajoin.

Kyllä täytyy sivusta seuraavana todeta, että täytyy olla lehmän hermot, että jaksaa taistella Kelan kanssa. Toisenlaistakin kokemusta varmaan on, mutta surullista seurata sivusta. Muitakin esimerkkejä löytyisi, mutta eiköhän tässäkin jo ollut liikaa. Muiltakin ammattiryhmiltä odotetaan laadukasta, ja ihmisläheistä asiakaspalvelua, mutta Kelan lasivuorelle viesti ei ole mennyt perille.

Ajattelija

Julkaistu: 25.04.2018 06:00

Kesä tulee ja terassit aukeavat. Puliveivaritkin jo avasivat oman kesäkautensa omalla terassillaan siinä Goodmanin ja Tavastilan välissä.

Siinä taas olut ja pissa virtaa koko kesän kaupunkilaisten ja turistien iloksi ja riemuksi.

Kyllä kesä on ihanaa aikaa!

KL

Julkaistu: 25.04.2018 06:00

Hämmästykseni oli suuri kun ajoin Karanojan kaatopaikalta Moreenin teollisuusalueelle. Sillä välillä oli mitä puhtaimmaksi harjattu pyörätie. Asutusta ei lähimaillakaan, enkä usko että siellä niin moni käy pyöräillen töissä. Ehkä lokit suunnistavat sen mukaan.

Julkaistu: 18.04.2018 06:00

Varjona vain ihminen vaeltaa, turhaan vain he touhuavat, kokoavat, eivätkä tiedä, kuka ne saa. Ps.39:7

Kysynkin, miksi niin moni ihminen Suomessa ei ollenkaan ajattele, mitä on kuoleman jälkeen tai onko olemassa mitään kuoleman jälkeen.

Julkaistu: 18.04.2018 06:00

 

Ihanaa, aurinko paistaa ja lumet sulaa!

Olipas mukava mennä lasten kanssa leikkipuistoon viettämään kaunista kevätpäivää kun on särjettyä lasia joka puolella, keinut sotkettu syödyllä purukumilla ja koiranpaskat maassa!