Julkaistu: 14.04.2018 06:05

Osataanko Kelassa edes perusasiat?

Olen pitkään ihmetellyt sitä, ettei kukaan tai mikään taho ole kyseenalaistanut Kelan työntekijöiden ammattitaitoa. Minulla on muutama tuttava, joiden päivät menevät Kelan kanssa painiessa.

Kaikki kyseenalaistetaan, ja aina epäillään, että fuskataan. Lähtökohtaisesti kaikkia, tai ainakin joitakin ihmisryhmiä epäillään vilpistä, ilman syytä. Dokumentteja pyydetään, vaikka tilanne ei ole muuttunutkaan.

Osaavatkohan kaikki avata edes liitteitä, kun vuokrasopimuksiakin pyydetään vähän väliä, ei katsota päivämääriä, ja väitetään ties mitä. Pojanpoikani asui alivuokralaisena tyttäreni kanssa, ja heitä Kela pitkään väitti aviopariksi. Olisivat katsoneet edes syntymäajat tarkemmin.

Eräs tuttava sai vasta tuntia ennen tiedon, maksusitoumuksen, ennen kuin määräaika meni umpeen asunnonsaannille. Asioita oli alkanut hoitaa jo hyvissä ajoin.

Kyllä täytyy sivusta seuraavana todeta, että täytyy olla lehmän hermot, että jaksaa taistella Kelan kanssa. Toisenlaistakin kokemusta varmaan on, mutta surullista seurata sivusta. Muitakin esimerkkejä löytyisi, mutta eiköhän tässäkin jo ollut liikaa. Muiltakin ammattiryhmiltä odotetaan laadukasta, ja ihmisläheistä asiakaspalvelua, mutta Kelan lasivuorelle viesti ei ole mennyt perille.

Ajattelija

Julkaistu: 27.06.2018 06:05

Tupakoitsijat, olkaa ystävällisiä ja poimikaa tumppinne maasta ja viekää roskikseen. Kaunis Hämeenlinna-Aulanko -reitti on täynnä tupakantumppeja. Pieni lapsi, koira, tai vedessä olevat kalat saattavat laittaa niitä suuhun. Turistit kauhistelevat, kun kaunis luonto on pilattu tupakantumpeilla.

Julkaistu: 27.06.2018 06:00

Lämmin kiitos Pikku-Penalle ja kumppaneille Linnanpuiston juhannusjuhlasta. Kymmenen vuoden odotukseni palkittiin, sain nähdä kokon keskustassa. Me huonosti liikkujatkin pääsimme paikalle.

Toivon jatkoa puiston juhlille ja kokolle. Vielä kerran kiitokset teille kaikille ja hyvää kesää!