Julkaistu: 14.04.2018 07:20

Edullista ylijäämäruokaa sovelluksella

  • Hämeenlinnasta tuli viime viikolla Suomen 26. ResQ-kaupunki. Palvelulla on 250 000 käyttäjää neljässä eri maassa.

Ylijäämäruoan vähentämiseen erikoistunut ResQ Club -palvelu laajeni Hämeenlinnaan viime viikon torstaina. Lähtölaukauksessa oli mukana kahdeksan paikallista ravintolaa: Fifth Avenue, Lounas-Ravintola Myllytupa, Jiao Long, Rax Buffet, Himalaya Kitchen, Ravintola Siddhartha sekä Cafe Kukko Tavastila ja Cafe Kukko Palokunnankatu.

– Suurin osa Hämeenlinnan ravintoloista osoitti suurta intoa ruokahävikin kitkemistä kohtaan. Vastaanotto oli erittäin positiivinen ja uskon vahvasti siihen, että voimme lisätä ravintolatarjontaa vielä lähiaikoina, ResQ Clubin myyntijohtaja Antti Tuomola sanoo.

Ennen h-hetkeä ResQ Clubilla oli Hämeenlinnassa 500 rekisteröitynyttä käyttäjää.

– Odotuksemme Hämeenlinnaa kohtaan ovat korkeat, koska kyseessä on suurehko kaupunki keskeisellä sijainnilla. Tavoitteenamme on pelastaa siellä vuoden aikaan vähintään 10 000 annosta.

– Toivottavasti kuluttajat lähtevät yhtä innokkaasti ruokahävikin vastaiseen taisteluun kuin ravintolat. Ainakin muissa kaupungeissa muutaman euron ravintola-annokset on myyty usein hetkessä loppuun.

ResQ:n kautta voit pelastaa edullisesti ruokaa, joka muutoin menisi hukkaan. Kun sovellukselle annetaan sijainti, karttanäkymä näyttää listan pelastettavista annoksista. Parhaiten tarjouksia on arkisin lounasajan jälkeen. Kun sopiva tuote löytyy, sen voi ostaa klikkaamalla tarjousta ja valitsemalla haluttu määrä. Maksamiseen voit käyttää yleisimpiä maksukortteja, jotka sallivat verkkomaksut ja lisäksi PayPalia ja Apple Payta. Palvelussa voi myös maksaa ResQ-krediiteillä, joita voi ostaa edellä mainittujen maksutapojen lisäksi verkkopankilla.

Annoksen hakuaika ilmoitetaan erikseen tarjouksessa. Tilatut tuotteet voi noutaa itselleen sopivaan aikaan hakuajan puitteissa. Tilausta noutaessa pitää mainita nimi ja mitä on tilattu. Tilauksesi säilytetään kylmässä.

Palvelun kautta myytävissä tuotteissa on 40-70 prosentin alennus. Maksuttoman sovelluksen voi ladata Googlen ja Applen sovelluskaupoista. Annoksia voi pelastaa myös ilman älypuhelinta osoitteessa resq-club.com/app/. Hämeenlinnan kuulumisia löytyy sivulta www.facebook.com/resqclubhameenlinna.

Julkaistu: 25.04.2018 08:00
Multiple images

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten yhdestoista urheilutietäjä-visa kertoi jälleen sen, että seutukunnalta löytyy tukku todellisia urheilutietäjiä. Hattulalainen Atte Peltola uusi vuoden takaisen voittonsa niukasti ennen jo aikaisempina vuosina kaksi voittoa hankkinutta Eetu Lehtistä.

Julkaistu: 25.04.2018 07:20
Multiple images

Hämeen liitto innostaa Kanta-Hämeen kuntia uudenlaisiin ratkaisuihin kaavoituksessa ja rakentamisessa. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen sanoo asumiseen liittyvien linjanvetojen vaikuttavan niin alueen elin- kuin vetovoimaisuuteen sekä asuinviihtyvyyteen.

Julkaistu: 25.04.2018 07:10

Ojoisilla jätettiin kansalaisaloite

Nuorille lisää harrastuksia!

Kansalaisaktiivisuudestaan tunnettu Ojoisten kaupunginosa Hämeenlinnassa jätti kaupungin luottamus- ja virkamiesjohdolle maanantaina kansalaisaloitteen nuorten harrastustoiminnan lisäämisestä. Kansalaisaloitteen takana ovat Pro Ojoinen sekä Ojoisten lastentalon vanhempaintoimikunta.