Julkaistu: 14.04.2018 07:00

Aulanko herää taas kevääseen

Aulangon puistometsän luonto on heräämässä talven jäljiltä kevääseen ja kesään.

Ensi viikon lauantaina Aulangolla järjestetään yli kahdenkymmenen eri toimijan yhteistapahtuma Aulanko herää.

Tapahtuman tarkoitus on tarjota ulkona Aulangon puistometsässä vinkkejä ja ideoita hyvinvointiin, luonnossa liikkumiseen ja siitä nauttimiseen sekä esitellä toiminnallisen sisällön avulla yritysten ja yhdistysten palveluita ja toimintaa.

Puistometsän messujen ohjelmassa on muun muassa sointukylpyjä, aistien valtakunta, satumaisia saippuakuplia, ohjattuja liikuntatuokioita, metsäjoogaa, teltta- ja retkikeitinesittelyä, Muumien retkeilykoulua, neppisautoilua ja köysiseikkailu.

Tapahtuma tarjoaa tietoa mm. sydän-, hengitys-, muisti- ja mielenterveydestä, allergioista sekä luonnosta, retkeilystä, jokamiehenoikeuksista ja pyöräilystä. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan myös boffausta ja vierailemaan Aulangon näkötorissa. Sekä Tornikahvila että Aulangon Ulkoilumajan kahvila ovat avoinna tapahtuman ajan.

Kävijät saavat Aulangon ulkoilumajalta ja esittelypisteiltä reittikartan, joka esittelee puistometsässä kierrettävän reitin, sen varrella sijaitsevat esittelypisteet sekä päivän ohjelman. Reitin voi kiertää myös Hamkin DigiTrail-hankkeen kehittämän mobiilisovelluksen testiversion avulla.

Tapahtuma on maksuton ja sopii kaikenikäisille. Kävijöiden kesken arvotaan Seikkailupuisto Hugon ja Lasten Liikunnan Tuen tuotteita.

Aulanko herää -tapahtuma järjestetään lauantaina 21.4. kello 11–15.

 

Julkaistu: 25.04.2018 08:00
Multiple images

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten yhdestoista urheilutietäjä-visa kertoi jälleen sen, että seutukunnalta löytyy tukku todellisia urheilutietäjiä. Hattulalainen Atte Peltola uusi vuoden takaisen voittonsa niukasti ennen jo aikaisempina vuosina kaksi voittoa hankkinutta Eetu Lehtistä.

Julkaistu: 25.04.2018 07:20
Multiple images

Hämeen liitto innostaa Kanta-Hämeen kuntia uudenlaisiin ratkaisuihin kaavoituksessa ja rakentamisessa. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen sanoo asumiseen liittyvien linjanvetojen vaikuttavan niin alueen elin- kuin vetovoimaisuuteen sekä asuinviihtyvyyteen.

Julkaistu: 25.04.2018 07:10

Ojoisilla jätettiin kansalaisaloite

Nuorille lisää harrastuksia!

Kansalaisaktiivisuudestaan tunnettu Ojoisten kaupunginosa Hämeenlinnassa jätti kaupungin luottamus- ja virkamiesjohdolle maanantaina kansalaisaloitteen nuorten harrastustoiminnan lisäämisestä. Kansalaisaloitteen takana ovat Pro Ojoinen sekä Ojoisten lastentalon vanhempaintoimikunta.