Julkaistu: 13.06.2018 06:10

Vastine nimimerkille "Pienestä kiinni"

Kirjoitat, että tupakoitsijat ovat talojen tuholaisia. Entä ne ihmiset jotka tuovat ulkomaanlomiltaan tuholaiseläimiä asuntoonsa,josta leviävät sitten koko taloon, niin että paikalle on kutsuttava tuholaistorjuja. Voin kertoa ettei ole mitään halpaa touhua.

Luettelet mitä kaikkea terveyteen vaikuttavia asioita tupakointi aiheuttaa. Mainitsit mm. impotenssia, kaihia, syöpää ja niin edelleen. Voin kertoa sinulle, että vaikka olen tupakoinut jo yli 35 vuotta, niin vehkeeni toimii todella hyvin. Kolme viikkoa sitten olin keuhkokuvauksessa, täysin normaalit valkoiset keuhkot, ei ainuttakaan tummentumaa.

Taidat viettää kovin paljon aikaasi parvekkeella ja ilmastointiputkien vieressä, toivottavasti et talvipakkasilla palelluta itseäsi vahtivuorossasi. Itselläni ei ole autoa, mutta en ole vaatimassa autoilun kieltämistä, vaikka joudunkin hengittämään pakokaasuja sisääni ollessani ulkona. Tätä et muistanut mainita, taloyhtiöiden parkkipaikoilla ainakin talvipakkasilla tyhjäkäytetään paljon autoja ja pakokaasut pääsevät ikkunoiden ilmanottoaukoista huoneistoon.

Milloin olet lukenut lehdestä, että johonkin asuntoon olisi kutsuttu poliisi tupakoinnin takia? Mutta kuinka usein etenkin viikonloppuisin poliisit kutsutaan paikalle mm. huumesekoilujen, aggressiivisen käytöksen, kännitappelujen, kotiväkivallan ja monen muun syyn takia? Oletko sitä miettinyt?

Hämeenlinnassakin on nyt jo asuma-alueita, jonne ei meinaa löytyä millään asukkaita edellä mainittujen syiden johdosta. En ole vielä kertaakaan kuullut että jotakin asuntoa ei olisi saatu myytyä siksi, että parvekkeella olisi tupakoitu tai asuntoon ei olisi löytynyt vuokralaista. Mutta edellä mainitsemillani tapauksilla, olen kuullut että asunto on jäänyt myymättä/vuokraamatta liiallisten häiriötekijöiden johdosta. Ne jotka ovat itse lopettaneet tupakoinnin, ryyppäämisen, huumeiden käytön jne .ovat itse heti vaatimassa täyskieltoa edellä luetelluille asioille. Ja yleensä syynä taitaa olla, etteivät itse uudestaan lankeaisi kyseisiin aineisiin. Joten, ala sinäkin olemaan ulkona luonnossa enemmän kuin mitä vietät aikaasi sisätiloissa ilmanlaatua nuuhkimassa.

Matti J. Hakala

Julkaistu: 16.06.2018 06:00

Kuinkahan kauan vielä tämä (todennäköisesti lumiauran kääntämä) merkki keskustan Citymarketin edessä nököttää aivan väärään suuntaan? Vähän saimme sitä liikutettua, ettei osu autoihin, mutta tarvitaan enemmän voimaa, että se saadaan oikein päin.

Julkaistu: 13.06.2018 06:00

Viime viikonlopun kuvakyssärin (HKU 9.6) vastauksessa torin leikkipaikasta oli asiavirhe. Pääyhteistyökumppanien joukosta puuttui Pihlajalinna Hämeenlinna. Toimitus pahoittelee kömmähdystä.

Julkaistu: 09.06.2018 06:10

Ihmettelen, että lehtenne julkaisee mielipiteitä, jotka kohdistuvat jonkun henkilön persoonaan. Tässä tapauksessa Heidi Kyröön radiojuontajana. Vastaan nyt kuitenkin viime lehdessä olleeseen. Ilmeisesti sama henkilö noita mollauksia kirjoittelee.