Julkaistu: 13.06.2018 06:05

Uusi työntekijä kaipaa neuvoja

Varsinkin näin kesäaikaan työpaikoille tulee uutta työvoimaa, puhumattakaan ympäri vuoden pyörivästä työaputarpeesta. Jotkut saattavat käydä vain päivän ja toiset ovat työvoimana pidempään. Ymmärrän että aina ei ole aikaa perehdytykseen tai sitä ei yksinkertaisesti lyhytaikaiselle työntekijälle viitsitä tehdä.

Asiallinen käytös olisi silti suotavaa. Jos työnantaja ei itse ole kenttätyössä, niin työntekijöitään voisi asiasta muistuttaa. Jos haluamme tarvittaessa jatkossakin työvoimaa, niin käytöstavat kunniaan. Vanha sanonta: Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas. Pätee varsinkin näin pienellä paikkakunnalla ja tiedän tapauksia, jotka tulleet kauempaakin tänne töihin ja kokemuksen jälkeen eivät varmaan enää ko. työpaikkaan.

Peiliin katsomisen paikka jokaisella. Jokainen on joskus mennyt kyseiseen työpaikkaansa ensikertaa, eikä varmaankaan tiennyt kaikkea paikan tavoista ja toiminnoista. On paljon koulutettua ja työkokemustakin omaavaa, mutta uusi paikka on aina uusi. Neuvokaamme siis asiallisesti. Uusi työntekijä vaistoaa herkemmin koko työyhteisön ilmapiirin käytöksestä. Millaisen kuvan annamme? Oma haasteensa on kielimuuri, mutta eikö siitäkin selviä kun maltamme asiallisen neuvomisen?

Minuun ei enää uppoa jonkin mokan selitys lomittajalla joka tyri, selitys löytyy aivan muualta. Helppoa laittaa että "kun meillä nyt on näitä sijaisia".

Työnantajat suosivat näitä erilaisten välityspalvelujen kautta tulevia ja 0-sopimuksella tekeviä, joten vaihtuvuus on suurta ja luo omat haasteensa työpaikoille. Silti pärjätään kun asennoidutaan oikein!

Vuosikymmenet sitten itsekin lomittaja

Julkaistu: 16.06.2018 06:00

Kuinkahan kauan vielä tämä (todennäköisesti lumiauran kääntämä) merkki keskustan Citymarketin edessä nököttää aivan väärään suuntaan? Vähän saimme sitä liikutettua, ettei osu autoihin, mutta tarvitaan enemmän voimaa, että se saadaan oikein päin.

Julkaistu: 13.06.2018 06:00

Viime viikonlopun kuvakyssärin (HKU 9.6) vastauksessa torin leikkipaikasta oli asiavirhe. Pääyhteistyökumppanien joukosta puuttui Pihlajalinna Hämeenlinna. Toimitus pahoittelee kömmähdystä.

Julkaistu: 09.06.2018 06:10

Ihmettelen, että lehtenne julkaisee mielipiteitä, jotka kohdistuvat jonkun henkilön persoonaan. Tässä tapauksessa Heidi Kyröön radiojuontajana. Vastaan nyt kuitenkin viime lehdessä olleeseen. Ilmeisesti sama henkilö noita mollauksia kirjoittelee.