Julkaistu: 13.06.2018 07:15

Elokuvissa

Dinosaurukset tulevat taas!

  • Yksi maailman suosituimmista elokuvasarjoista sai vanhalla tutulla ihmeiden, jännityksen ja seikkailun linjalla jatkavan uuden osan.

Jurassic World: Kaatunut valtakuntaOhjaus J. A. BayonaRooleissa Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Daniella Pineda, Jeff Goldblum

 

On kulunut kolme vuotta siitä, kun Jurassic Worldin teemapuisto tuhoutui Indominus rexin vuoksi. Siitä lähtien ovat dinosaurukset kuljeskelleet vapaasti. Nyt kuitenkin tulivuorenpurkaus uhkaa dinosauruksia ja entinen puistonhoitaja Claire (Bryce Dallas Howard) ryhtyy järjestämään pelastusorganisaatiota. Elokuvassa siis palataan Costa Rican rannikolle Isla Nublar saarelle pelastamaan eläimet tuholta.

Kaatunut valtakunta on Jurassic Park sarjan viides elokuva (ensimmäisestä elokuvasta on jo 25 vuotta), jossa melskataan dinosaurusten kanssa aika samalla kaavalla, samoilla rooleilla. Osa eläimistä on hurjia petoja, osa taas lempeitä kasvissyöjiä. Ihmisistä löytyy pahiksia ja hyviksiä.

Kaatunut valtakunta on mainiota kesäviihdettä, seikkailua ja toimintaa, eikä missään tapauksessa liian tosikkomaisesti, vaikka kyse onkin eläinten evakuoinnista ja samalla teema alleviivaa eläinten oikeuksia. Kaikista häikäilemättömin on dinosaurukset omistava yhtiö. Takaa-ajoja on jälleen reippaasti koko kahden tunnin edestä. On myös hienoa, että Jeff Goldblum tekee paluun rooliinsa Ian Malcomina. Sarjan on suunniteltu jatkuvan vielä yhdellä elokuvalla.

 

* * *

 

Julkaistu: 21.06.2018 08:15

Alajärveen kirmaava Lia Heikurainen ei epäröi askeleissaan. Isosisko Aida sekä kaverukset Nea Mäki ja Tara Vainio seuraavat perässä yhtä reippaasti.

Tämä nelikko rakastaa uimista, ja 18-asteinen järvi on juuri sopivan lämmin uimiseen.