Julkaistu: 18.03.2017 01:01

Lasten Liikunnan Tuki palkkaa taas nuoria kesätöihin

Lasten Liikunnan Tuki on yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalveluiden kanssa järjestänyt lapsille ja nuorille liikunnallista kesätoimintaa yli 20 vuoden ajan nuorten toimiessa ohjaajina. Tulevan kesän työpaikoista oli kiinnostunut määräaikaan mennessä ennätysmäärä nuoria, yhteensä 263 henkilöä. Paperihaun perusteella kutsutaan 50–60 hämeenlinnalaista nuorta ryhmähaastatteluihin viikolla 15. ”Pystymme palkkaamaan todennäköisesti noin 30 nuorta eri kesätoimintoihin”, toteaa toiminnanjohtaja Juha Liedes.

Valitut henkilöt saavat tiedon viikolla 16 ja heidät perehdytetään tehtäviin ennen toiminnan alkua. ”Nuoret ohjaavat liikuntaa vastuuohjaajan kanssa. Huomioimme valinnassa nuorien omaa liikuntaosaamista”, Liedes jatkaa.

Viime kesänä yhdistys työllisti 28 iältään 15–18-vuotiasta nuorta. Yhteensä yli 20 vuoden aikana on Lasten Liikunnan Tuki työllistänyt kesätöihin reilut 500 nuorta. Osa nuorista on osallistunut kesätoimintoihin liikkujana ja myöhemmin ohjaajana, ja saaneet liikunnasta myös ammatin. Lasten Liikunnan Tuen kesätoiminnat ovat toimineet yhtäjaksoisesti 22 vuotta.

Julkaistu: 26.04.2017 01:02

Ars-Häme -yhdistyksen Taidelainaamon Valokiilassa -sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan. Parhaillaan on vuorossa Ars-Hämeen yksi uusimmista jäsenistä, helsinkiläinen taidegraafikko Hanna Holma. Hänen töitään on nähtävillä Valokiilassa 20.4.–16.5.

Julkaistu: 26.04.2017 01:02

Tapani Bagge

Lukkosula

Yhtenä talviaamuna pakkasta oli kymmenkunta astetta ja tuuli ryöpytti lunta ilmassa vähän joka suunnasta. Kun lähdin hakemaan lehtiä, huomasin että auton lämmitin oli jäänyt laittamatta päälle. Miten vaimo nyt pääsisi töihin?