Julkaistu: 18.03.2017 01:02

Jousimusiikkia Hattulan kirkossa

  • Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesterin tunnelmointia kuullaan Hattulan kirkossa 29.3.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesteri on aloittaa ylevän Kynttiläkiertueen maaliskuun viimeisellä viikolla. Kynttiläkiertueesta nautitaan Heinolan, Hollolan, Hattulan sekä Someron kirkoissa. Kiertueella kuullaan aisteja hiveleviä jousimusiikin klassikoita eri aikakausilta. Mukana on niin klassistista, impressionistista sekä barokkiaikakauden musiikkia.

Kiertueen kapellimestarina toimii yliluutnantti Tommi Suutarinen.

Varusmiessoittokunta on satahenkinen Puolustusvoimien edustussoittokunta, ja se koostuu pelkästään varusmiehistä. Soittokuntaan pyrkivät ikäluokkansa parhaat muusikot, ja se muodostetaan vuosittain uudelleen. Varusmiessoittokunnan jousiorkesteri on noin 20-henkinen yhtye, jonka solisteina toimii soittokunnan omia lahjakkuuksia.

– Kynttiläkiertue on vuoden 2017 kokoonpanon ensimmäinen esiintyminen, joka tarjoaa laadukasta ja sykähdyttävää kuultavaa jokaiselle. Odotamme kiertueesta menestystä, Jere Paldanius Varusmiessoittokunnasta kertoo.

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 10 euroa.

Kynttiläkiertue Hattulan kirkossa keskiviikkona 29.3. klo 18.

Julkaistu: 26.04.2017 01:02

Ars-Häme -yhdistyksen Taidelainaamon Valokiilassa -sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan. Parhaillaan on vuorossa Ars-Hämeen yksi uusimmista jäsenistä, helsinkiläinen taidegraafikko Hanna Holma. Hänen töitään on nähtävillä Valokiilassa 20.4.–16.5.

Julkaistu: 26.04.2017 01:02

Tapani Bagge

Lukkosula

Yhtenä talviaamuna pakkasta oli kymmenkunta astetta ja tuuli ryöpytti lunta ilmassa vähän joka suunnasta. Kun lähdin hakemaan lehtiä, huomasin että auton lämmitin oli jäänyt laittamatta päälle. Miten vaimo nyt pääsisi töihin?